Flere nyheder

 
Litteratur
Pirater i havsnød

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pirater i havsnød
Fre. 20. mar. 2015

10 pirater skulle sammen stå til søs, men en faldt fra og så var der 9... Sten Platz har begået en fin tællebog for børnehavebørn og andre barnlige sjæle. "Pirater i havsnød" byder både på veldrejede rim og på fine, detaljerede illustrationer.

Alle kender sikkert den kendte børnesang om de 10 små cyklister. Og den er på samme måde som Sten Platz' bog, Pirater i havsnød, et fint eksempel på, hvordan man kan lære børn tallene fra 1-10 både forfra og bagfra.

De ti pirater vil stå til søs. Men allerede før afgang falder den første pirat i havnen, og så er der ni. Der er ingen grænser for, hvilke påfund og ulykker der rammer de ti pirater, indtil ingen af dem er tilbage, og skibet går ned.

"10 pirater sku' sejle afsted,
en af dem nåede dog aldrig med.
Han løb langs kajen, men stak i et skrig.
Han faldt i havnen - og så var der 9."

Ved hjælp af den underholdende og særdeles finurlige fortælling sammen med de mange rim, lærer man ikke blot børnene at tælle til ti, men også at trække tallene fra igen - et efter et.

Netop fordi bogen er bygget op med traditionelle rim i slutningen af hver sætning, kan selv de mindre børn være med og på forhånd gætte, hvilket antal pirater, der nu står tilbage.

Sten Platz har både skabt illustrationer og rim. Og han har udført et fint stykke håndværk, hvor ingen små detaljer er overladt til tilfældighederne. Selv bogens bagsidetekst er på rim:

"10 pirater må ta' deres tørn,
men livet på havet er ikke for børn.
Tæl med piraterne, så får du svar,
hvorfor de én for én falder fra.
Aldrig har man set magen til før.
Prøv og læs med - hvis ellers du tør!"

Pirater i havsnød er en sød lille bog fuld af drabelig humor og masser af fantasi. Sten Platz' tegninger er detaljerede og fænger det lille øje, der elsker at finde og følge de små ting gennem en bog.

Der er masser af morsomme påfund, som gør Pirater i havsnød til underholdende læsning for både store og små.

Sten Platz: Pirater i havsnød
Høst & Søn, 24 sider
ISBN: 978-87-638-3691-3