Flere nyheder

 
Litteratur
Hyggelige, hæklede tøjdyr

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hyggelige, hæklede tøjdyr
Man. 30. mar. 2015

Kerry Lord har skabt en håndarbejdsbog udelukkende med hæklede tøjdyr i naturlige farvenuancer. Det lyder måske lidt kedeligt, men det er det så afgjort ikke. "Edwards menageri" er om muligt en af de fineste og mest anvendelige hæklebøger, der længe er set.

Kerry Lord begyndte først at hækle kort før, hun selv blev mor. Men det tog hurtigt fart og udviklede sig til den skønne bog, Edwards menageri - Mere end 40 bløde og hyggelige hæklede tøjdyr. Og titlen er ganske præcis. For det er netop, hvad du får.

Edwards menageri har navn efter forfatterens søn, Edward. Bogens hækleopskrifter er inddelt i tre sværhedsgrader. Niveau 1 kan anvendes af nybegyndere. Der anvendes kun en enkelt farve og simple masker. Alle hækleteknikker er desuden udførligt forklaret i bogen, så den kan være et bud på en måde at starte en "hæklekarriere" på.

På niveau 2 kræves der en lille smule mere - bl.a. skal der skiftes farve undervejs. Det er dog stadig meget pædagogisk forklaret, og hvis man er lidt tålmodig, kan man også roligt kaste sig over disse opskrifter.

I bogens tredje og sidste niveau er der leget lidt ekstra med farveskift og teknikker. Men resultaterne er også super fine. Det vil helt sikkert kunne motivere den utrænede hækler til at hænge i og øve sig, så også disse sidste dyr kan komme på nålen.

Udover den pædagogiske tilgang og de lettilgængelige opskrifter, byder Edwards menageri også på de lækreste billeder. Alle tøjdyr i bogen ser simpelthen så indbydende ud, at man sagtens kan blive fristet til at hækle dem, uanset om man har børn eller ej.

En anden fin ting ved bogen er, at grundopskriften på alle dyrene er den samme. De har samme krop blot med forskellige variationer. Derfor giver det også mening at starte med et dyr fra niveau 1 og derefter bevæge sig videre til niveau 2 og 3.

Eneste anke er, at det danske forlag har valgt at bibeholde den oprindelige læserservice bagerst i bogen, som henviser til en forhandler i Storbritannien. Godt nok en webshop. Men der er så mange fantastiske garnproducenter og -forhandlere i Danmark, at det virker en smule meningsløst. Men ok. Det ødelægger på ingen måde kvaliteten af denne skønne hæklebog.

Kerry Lord: Edwards menageri - Mere end 40 bløde og hyggelige hæklede tøjdyr
Turbine, 128 sider
ISBN: 9788740600063