Flere nyheder

 
Litteratur
Havets ædedolke

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Havets ædedolke
Tir. 31. mar. 2015

Der kunne laves et helt tema over piratbøger til børn. Der er gennem de senere år udgivet en del virkelig gode bøger med pirater - Turbine forlaget har bl.a. selv udgivet den helt fantastiske "Sørøverne flytter ind" i 2013. John Kellys "Havets ædedolke" er blandt de nyeste og også en af de drabeligste af slagsen - indtil videre...

Havets ædedolke er en hel børnebog på rim. Hvilket altid giver fortællingen en ekstra dimension - hvis ellers rimene fungerer, som de gør i dette tilfælde.

Handlingen er klassisk i sin opbygning. På en gammel, skummel kro ved havnen sidder en flok af de grummeste pirater. De drikker og fortæller skrøner om fordums skrækkelige pirater til hinanden. Som natten falder på, vover en af piraterne at bringe historien om havets ædedolke på banen. Tilsyneladende den værste skrækhistorie af alle blandt pirater.

For havets ædedolke var de mest grusomme, skrækindjagende pirater nogensinde. De sejlede omkring på de syv have - på udkig efter sørøverflag og -skibe. Og når de fandt et, åd de besætningen med hud og hår.

Det er en klassisk opbygning som med gyserhistorien omkring lejrbålet. Og her ender piraternes historiefortælling da også brat, da de pludselig hører en lyd i kroen...

Havets ædedolke er en super fin og ret så morsom børnebog. Den er både drabelig og blodig og fuld af gys. For mange børn vil den måske nok være lidt for uhyggelig - men for andre vil den helt sikkert kunne komme i yndlingsbogskategorien. For der er noget helt særligt over både fortælling og illustrationer, som bare ganske enkelt er tillokkende.

Havets ædedolke er farlig, farvestrålende og fantasifuld - og den ender naturligvis godt til sidst trods gys og gru.

John Kelly: Havets ædedolke
Turbine, 28 sider
ISBN: 978-87-7141-969-6