Flere nyheder

 
Teater
On/Off

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
On/Off
Ons. 22. apr. 2015


(Foto: Rumle Skafte)

Aarhus Teater præsenterer en særdeles interessant forestilling, hvor virkeligheden iscenesættes iklædt et surrealistisk farveorgie. "On/Off" handler om internettet, og hvordan livet online kan være lige netop det, du ønsker. Eller frygter...

On/Off er én lang, fascinerende energiudladning. Der er fuld tryk på tempo og effekter gennem hele forestillingen, og alligevel bliver den virkelige historie om de to drenge og deres indbyrdes forhold og forviklinger i den virtuelle verden, som kulminerer, da den ene dreng stikker den anden dreng ned med en kniv, fortalt så klart og forståeligt, at man som publikum både føler forundring over og sympati for de to drenge.

Den virkelige historie, som forestillingen bygger på, er to drenge på 14 og 16 år, som møder hinanden online og til sidst bliver dømt for henholdsvis drabsforsøg og opfordring til mord (på sig selv). I On/Off fremstilles de to unge drenge overbevisende af Michael Lundbye Slebsager og Waheid Mahmoud. Deres færden på internettet og den verden, som de skaber efter forgodtbefindende, er, hvad publikum præsenteres for. Det bliver til virkelighedsteater i en tegneserieagtig, surrealistisk indpakning.

I løbet af forestillingen skifter stemningen fra munter til mareridtsagtig. Og Jakob Madsen Kvols, som agerer næsten alle den 14-årige Jacobs selvopfundne internet-identiteter - fra den gale videnskabsmand til CIA-agenten - bliver både mere ekstrem og mere intens efterhånden, som forestillingen skrider frem.

Det hele begynder på det allerhøjeste energiniveau. Der er discokugle, en dansende indianer, masser af smiley-ikoner, farvestrålende kostumer og personificeringen af både Google og Wikipedia. Oplevelsen er sprudlende, larmende, vild og der gives fuld skrue på alle tangenterne. Som at se teater på speed.

Al chat mellem de to drenge fremføres højt. Og alle replikkerne er spækket med humørikoner, som på samme tid understreger pointerne og virker helt forvirrende. Det er som hvis man beder "Siri" læse sms'er højt. "Jeg hjerte dig..."
Effektfuldt, forvirrende og virkeligt sjovt. Samtidig med, at det underbygger pointen om, at man online skaber den verden, man ønsker.

Alt i alt er On/Off en af de forestillinger, som bare ikke kan forklares. Selv teatrets egne pressebilleder formår ikke helt at vise, hvilken oplevelse der venter forude.
Skuespilpræstationer, scenografi, instruktion og manuskript går op i en højere enhed med et sjældent set energisk udfald. Publikum er yngre, lydeffekterne er højere, lysshowet er vildere, reaktionerne og de efterfølgende tanker er større. On/Off er ganske enkelt en forestilling, du ikke bør gå glip af.

On/Off
Aarhus Teater
Se spilleplan