Flere nyheder

 
Teater
Forrygende Cabaret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Forrygende Cabaret
Man. 27. apr. 2015


(Foto: Signe Vilstrup)

Det Kongelige Teaters opsætning af musicalen "Cabaret" er helt forrygende, men også umådelig trist.

Da den unge amerikanske forfatterspire Cliff ankommer til Berlin i 1931, bliver han budt velkommen med manér af byens underverden. I kabaret-klubben The Kit Kat Klub møder han den vilde og udsvævende natklubsangerinde Sally. "Ej, jeg tror, jeg ku' forelske mig i dig!" siger hun til ham. Men han er til mænd, og hun er til frihed, så de nøjes med at være venner.

Sally Bowles blev udødeliggjort af Liza Minnelli i 1972 i filmudgaven af Cabaret, men Cecilie Stenspil (rollen spilles også af Mille Lehfeldt) lader hende ikke noget tilbage i vildskab og desperation. Sally vil leve og ha' det sjovt. Men når hun synger sit glansnummer "Cabaret", er det ikke kostumerne og de kunstige fjer, der fanger opmærksomheden, men tristheden i hendes øjne og hendes stemme. Selvom hun synger det, er livet ikke en kabaret.

Inde i The Kit Kat Klub er livet måske en fest, men udenfor lurer en tiltagende paranoia og angst. Den aldrende Fraülein Schneider, der er vært på Cliffs pensionat, må aflyse sit planlagte bryllup med Hr. Schultz, fordi han er jøde. Hun tør simpelthen ikke. I gaden marcherer nazisterne, og som publikum ved vi kun alt for godt, hvilken vej det går.

Det meste af stykket foregår ikke i The Kit Kat Klub, men på en stort nøgen scene, hvor lamper og lyde skaber scenografien. Det er et rum, hvor alt kan ske, og karakterne ikke er herrer over deres egne skæbner. Den eneste, der ikke er bange, eller i hvert fald ikke lader sig kue, er The Kit Kat Klubs vært, Emcee. Peter Christoffersen er forrygende i rollen, ja næsten skræmmende.

CABARET
Det Kgl. Teater - Gl. Scene

Se spilleplan