Flere nyheder

 
Musik
Rustent comeback af de store

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rustent comeback af de store
Tor. 30. apr. 2015


(Puddu Varano ca. anno 2000)

Duoen Puddu Varano genforenedes for en aften i anledning af spillestedet Rusts 25 års jubilæum og leverede et imponerende "blast from the past".

Elektronisk musik i 90'ernes Danmark kan ikke omtales uden at nævne Puddu Varano. Bandet bestod kun i seks år fra 1997 til 2003, mens duoen havde et musisk samarbejde over 12 år. I anledning af Rusts 25 års jubilæum var det imidlertid lykkedes at samle den dansk/italienske duo, bestående af Morten Varano og Alex Puddu, 12 år efter bandet gik i opløsning pga. musikalsk uenighed. Begge musikere har siden været aktive med andre projekter, mens aftenens show viste sig at være en rusten, men ekstremt veloplagt opvisning i Puddu Varanos bagkatalog.

Som liveband er Puddu Varano bestemt ikke glemt, hvilket et tæt pakket Rust vidnede om. Der gik heller ikke længe, fra d'herrer Puddu og Varano dukkede op på scenen, til en funky elektronika-fest var sat i gang. Puddu Varanos lyd kan bedst beskrives som en heksegryde fra 90'erne crossover, big beat og trip hop-scene, i samme boldgade som bl.a. Red Snapper, Massive Attack og Ratatat. Bandets enorme alsidighed blev sat i scene fra start, hvor der blev lagt ud med instrumentale numre fra primært bandets to første albums, Freakuency fra 1998 og Star 70 fra 2000. Heldigvis var Time To Grow fra 2002, deres sidste og bedste album, ikke glemt, hvor det også var lykkedes at få den britiske sangerinde Lady Z fra Slow Train med live.

Om der stadig er uoverensstemmelser mellem Puddu og Varano kan der kun gisnes om, men der var ingen tvivl om, at aftenens konstellation var rusten. Kemien var ikke til stede duoen imellem, og kontakten til publikum var noget nær ikke-eksisterende. Alex Puddu blev undervejs udskiftet af en anden trommeslager, men var aktiv ved guitar og senere bag trommerne igen. Morten Varano kørte på rutinen, men virkede ikke som om han var helt tryg, eller synderligt tilfreds, ved at stå på scenen. Lady Z blødte stemningen op og pressede veloplagt på med at få aftenens to sidste ekstranumre ud af en lettere gnaven Varano.

Puddu Varano leverede varen, til trods. De var en fornøjelse live og fik sat Rust på plads i et imponerende blast from the past. Det er virkelig en skam, at Puddu og Varano ikke længere er et band, da de tydeligvis har en hel del at byde på som liveband og som de dygtige musikere, de nu engang er.

I er savnet på den danske scene - kom tilbage!

PUDDU VARANO
spillede på Rust den 17. april i anledning af spillestedets 25 års jubilæum.