Flere nyheder

 
Musik
Dälek på Loppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dälek på Loppen
Ons. 13. maj 2015

Få hiphop-grupper har udfordret genren som amerikanske Dälek. New Jersey-bandets atmosfæriske og støjende lydbillede er et unikt mix af metaltunge industrial lydflader og slæbende beats, samtidig med at MC Däleks hvæsende vokal og gennemtrængende scratch udgør fundamentet for et af hiphoppens absolut mest originale bekendtskaber.

Torsdag aftens koncert på Loppen bød på fuldt line-up, med MC Dälek, DJ rEk (original Dälek DJ) på turntables og Mike Swarmbots på samplers og effects.

Danske Antik, aka Jesper Sørensen, stod for opvarmning. Den rutinerede hiphop-ræv fra Køge-området var med sin hæse vokal og mørke industrial lyd i bund og grund et oplagt valg, men det viste sig i stedet at være alt andet end velvalgt. Efter komplet unødvendige halvanden times ventetid dukkende Antik op på scenen - bag mixerpulten. Det var nemlig ikke ham, der skulle rappe, men en række rap-talenter, der over den næste times tid skulle give smagsprøver på deres evner. Udover at det er ekstremt dårlig stil at trække den så længe, var det en gruppe mere eller mindre uprøvede og temmelig uinteressante rappere, som skiftevis sprang op og ned fra scenen. Hånden på hjertet; bidraget fra Antiks drenge er et af de værste forsøg på opvarmning, jeg endnu har oplevet.

Bandmedlemmerne fra Dälek stod på spring for endelig at kunne spille aftenens show og fik hurtigt sat deres eget udstyr op. Herfra stod den på en uimponeret opvisning fra bandets efterhånden omfattende bagkatalog, med nyklassikere som "Culture for Dollars" og "Spiritual Healing", fra de fremragende albums Absence og From Filthy Tongue Of Gods And Griotes. At koncerten først gik i gang ved 23-tiden, påvirkede hverken MC Däleks rå flow, DJ rEks veloplagte scratch eller Mike Swarmbots energiske indlevelse i de mørke lydbilleder, hvilket smittede af på det ellers sparsomme publikum.

Gruppens mørke og eksperimenterende stil, der bedst kan beskrives som en tung blanding af Public Enemy og Godflesh, appellerer til både metal- og hiphop-fans. Aftenens koncert ramte Däleks sædvanligvis atmosfæriske og slæbende stil, mens det undervejs blev lidt langt i spyttet. Det sene tidspunkt kan meget nemt have spillet ind, da gnisten var tæt på at blive tabt på gulvet. Heldigvis blev koncerten spillet op med "Paragraphs Relentless", og det helt nye "Masked Laughter (Nothing's Left)", til allersidst.

DÂLEK spillede torsdag d. 7. maj på Loppen.