Flere nyheder

 
Litteratur
Guide til guld

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Guide til guld
Tor. 28. maj 2015

Er du vild med retro-stilen; plastikdimser, 70'er print på tøjet, vesttysk keramik og farvesammensætninger uden begrænsninger, så er den nye bog "Retroguld" måske noget for dig.

Retroguld er skrevet af bloggeren Louise Trillingsgaard, som har en særlig passion for genbrug og især retro. Og det er netop denne passion, som både hendes blog (www.frk-trillingsgaard.dk) og bogen handler om.

Retroguld er kort fortalt en guide til de bedste steder at shoppe retrosager i det ganske, danske land. Bogen er inddelt i regioner og har en kort beskrivelse af alle de butikker og markeder, som nævnes. Der er desuden forfatterens egen oplevelse af både indehavere og hvilken type fund, du skal satse på at gøre i netop denne butik. F.eks. om det er vintagetekstiler, keramik eller teakmøbler, du skal forvente at finde.

Den helt store styrke i Retroguld er, at den rent faktisk dækker hele landet. Denne type bøger har oftest tendens til at være centreret omkring en eller flere af landets største byer - som oftest med udgangspunkt i forfatterens egen bopæl. Men Louise Trillingsgaard har været langt omkring og giver alle læsere mulighed for at følge i hendes loppefundsfodspor Danmark rundt. Og som en ekstra bonus har forfatteren endda medtaget nogle gode loppesteder i Berlin, som er hendes egen, udenlandske favorit loppeby.

Udover at kunne anvendes som opslagsværk og guidebog til danske genbrugsbutikker, så byder Retroguld også på masser af farvestrålende inspiration til både boligindretning og ekvipering af såvel voksne som børn. Bogen er tæt pakket med smukke billeder af retrofund - både billeder af enkelte genstande og fotografier fra forfatterens eget, farverige hjem. Så man skal faktisk lukke øjnene for ikke at blive bare den mindste smule inspireret.

"Retroguld er til samleren, den hardcore retro-elsker og også til nybegynderen, der har lyst til at få lidt retro ind i hjemmet og noget vintage i klædeskabet. Det er med andre ord en bog for alle med kærlighed til retro, genbrug og vintage".

Når det er sagt, så er der dog et men. Ikke et stort, men trods alt. For der er nogle redaktionelle fejl i bogen, som bærer præg af, at processen er gået lidt for stærkt. Det er en skam, at den ikke har fået den sidste redaktion, der skulle til, når nu oplægget er så fint. Og forfatteren skriver endda selv, at hun har haft alt for travlt med at få bogen færdig før loppemarkedssæsonen i 2015 satte ind.

Det er dog ikke noget, der ødelægger det overordnede indtryk af bogen. Så er du til skattejagt på loppemarkeder, genbrugsbutikker og tilfældige storskraldsdynger, så vil du helt sikkert også elske udtrykket i Retroguld.

Louise Trillingsgaard: Retroguld
Turbine Forlaget, 145 sider
ISBN: 978-87-406-0159-6