Flere nyheder

 
Litteratur
Rum til det gode liv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rum til det gode liv
Tir. 14. jul. 2015

Forfatteren bag bogen "Dansk Design" er nu aktuel med en meget stor og ambitiøs bog i boligindretningstegn. "Rum til det gode liv" er 320 siders inspiration til både fagfolk og glade boligindretningsamatører.

Ved første øjekast ligner Rum til det gode liv endnu en lækker coffee table book med masser af glansbilleder fra perfekt stylede hjem, som kan give selv den mest disciplinerede indretter sved på panden. Men det er den ikke. Ikke kun i hvert fald.
Ja, der er masser af billeder fra lækre, ryddelige hjem med fede detaljer og perfekt balance i farvevalg og materialer. Men der er også masser af velovervejet tekst, der forklarer hensigt og tanker bag billederne.

Med Rum til det gode liv forsøger forfatter Thomas Dickson, der selv er uddannet arkitekt, at klæde læseren på til selv at kunne skabe den optimale indretning. Ikke ud fra specifikke tendenser og trends i tiden, men derimod med udgangspunkt i den generelle måde, vi som mennesker oplever et rum eller et hjem.
Der er en del historisk ift. forskellige typer arkitektur, rum og design, som man kan tage med i sine indretningsovervejelser.

Bogen er inddelt i tre hovedkategorier: "Baggrund og inspiration" (hvor der bl.a. redegøres for boligens historie), "Hvordan skaber man en god bolig til at leve i?" (hvordan man finder ind til kernen i netop ens egne ønsker og behov) og "Boligindretning I praksis" (med masser af vejledning til forståelse af lys, materialevalg, farver og møbler).

Rum til det gode liv er som en eksplosion af inspiration, der hele tiden holdes under kontrol af forfatteren. Dermed bliver bogen mere end blot endnu et glitrende boligmagasin i gigaformat.

Rum til det gode liv kan bruges både af fagfolk - det være sig stylister, indretningsarkitekter mv. - og af du og jeg, der interesserer os for boligindretning og design i almindelighed. Om end det måske er lidt en stor mundfuld at kaste sig over.

Uanset behov, så er der inspiration til mange timers omrokering og redesign af hjemmet.

Thomas Dickson: Rum til det gode liv
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 320 sider
978-87-17-04451-7