Flere nyheder

 
Teater
Teaterkoncert Imagine

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Teaterkoncert Imagine
Man. 31. aug. 2015


(Foto: Isak Hoffmeyer)

Aarhus Teater har i samarbejde med Aveny-T iscenesat en teaterkoncert med en række af John Lennons største numre. "Imagine" er på samme tid enkel, skæv og lidt rodet. Men spejler måske netop derfor Lennons sidste tid.

Imagine er en teaterkoncert udelukkende med sange fra John Lennons solokarriere (bortset fra en enkelt lille afstikker med sangen "Stand by Me" i 2. akt).

I Imagine er det fortolkningen af John Lennons numre, der er i fokus. Også mere end både sammenhæng i iscenesættelsen og musikken i sig selv. Men det er faktisk også både ganske modigt og interessant.

I det hele taget virker det, som om Imagine bygger på en lang række finurlige ideer og skæve indfald, som er fyldt ned i en pose, rystet og spredt ud over de knap to timer, som teaterkoncerten varer.

På scenen er seks skuespillere/sangere og fem musikere. Musikerne bliver på scenen hele forestillingen igennem, skifter mellem de forskellige instrumenter og formår at skabe en ny fortolkning af den klassiske Lennon-lyd.

Sangerne går derimod til og fra. De skifter hele tiden kostumer - det ene mere outreret end det andet. Og det bliver kun mere sært, efterhånden som koncerten skrider frem.

Men kostumerne giver et fint samspil til scenografien, der er holdt i sort og hvidt. Og selvom de er iøjnefaldende, så understreger de blot den stemning, der ønskes vist i fortolkningen af Lennon-numrene.

Størstedelen af scenen er dækket af en stor rampe, som de medvirkende bevæger sig op og ned af. Både løbende, liggende, glidende og igennem. Rampen ændrer kontinuerligt perspektivet for iagttageren og leger med opfattelsen af rummet. Det giver en rigtig fin effekt og skaber dynamik i en teaterkoncert, som ellers indimellem bliver lidt tung i energien.

Samtidigt skaber det en lidt syret virkelighedsopfattelse, som på mange måder leder tankerne hen på alt, hvad John Lennon og Yoko Ono stod for.

Teaterkoncerten Imagine byder på både komiske og til tider næsten rørende elementer. Castet er velsyngende og engagerede og skaber en vellykket helhedsoplevelse. Især Jimmy Jørgensen formår at sende en kaskade af følelser ud over scenekanten i 1. akt, da han giver den fuld gas akkompagneret af Jakob Madsen Kvols, der kaster den ene skummadras efter den anden ned ad rampen på scenen. Sært er det på mange måder, men Jimmy Jørgensens sangpræstation er imponerende.

Det generelle energiniveau stiger tydeligt i 2. akt, og teaterkoncerten sluttes af på smukkeste vis med en meget fin fortolkning af sangen "Imagine".

TEATERKONCERT IMAGINE
Aarhus Teater
Fra 9. oktober rykker forestillingen til Aveny-T i København.
Se spilleplan