Flere nyheder

 
Teater
Dirrende dinnershow

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dirrende dinnershow
Man. 21. sep. 2015


(Foto: John Resborn)

Det spektakulære svenske dinnershow-koncept Wallmans fyrer atter op for artisteri, musik og mad i én og samme cocktail i Cirkusbygningens traditionelle rammer. Under årets forestilling "The Music Box" blev servietterne dog ikke svunget helt så hyppigt og begejstret over publikums hoveder, som de plejer at gøre det.

Blomkålssuppe, tapas, oksefilet og chokolademousse med havtorn. Miss wet T-shirt-akrobatik i badekar og boyband-karaoke i glimmerjakker. Hvad kan gå galt? Meget. Men det gjorde det nu egentlig ikke. Et helaftenshow baseret på suppe-steg-og-is, pigelår og drengeballer er dog i sig selv langt fra nok til at kunne stå alene, imponere og underholde. Det havde Wallmans dog forudset og havde indhentet et par mere bærende elementer, der skulle opveje den overfladiske Las Vegas-glamour. Herunder et par "ægte" cirkusartister, nyfortolkning og mash-ups af gamle klassikere, som publikum skulle synge med på, og ikke mindst en stor tilbagevendende hyldest af aftenens fødselarer i salen, som på bedste Monroe-vis fik personlig sang i øret og drinks ved bordet. Én ting er sikkert; der blev kælet for de betalende.

Imens publikum mæskede sig ved bordene, fløj akrobater rundt over deres hoveder. De nyudklækkede talenter fra Fredericia Musicalakademi gjorde, hvad der stod i deres magt for at underholde både på scenen med sang og dans, men sågar også ved bordene, hvor de serverede maden under showet, når den enkelte ikke var på scenen. Energi, professionalisme og tandpasta-smil gik hånd i hånd. Denne hånd blev utallige gange rakt ud imod publikum, men de nåede desværre aldrig rigtig hinanden. Det overdrevne sammensurium af Eltons Johns "Your Song" i dub-step-udgave blandet med et svævende flygel med dertilhørende pianist i en Lady Gaga-agtig cupcake-verden, blev nærmest en parodi på sig selv og var desværre med til at hægte en stor del af den forventningsfyldte sal og første del af showet af.

Det skulle dog heldigvis vise sig, at anden del havde en del mere oprigtighed, nerve og substans at byde på. Her kunne man som publikum i højere grad få lov til at hoppe af og på karrusellen som man ønskede, men hele tiden med en rar følelse af, at man ikke blev ufrivilligt snurret af. AC/DC, Aretha Franklin og James Brown fik lov til at blive ved det genkendelige, og showet blev generelt skruet ned til et niveau, hvor man havde en fornemmelse af, at både de optrædende og publikum hyggede sig - også med hinanden.

Wallmans The Music Box er alt i alt et dirrende dinnershow af nyspirende talenter, Las Vegas-underholdning og eminente sangere. Og selvom de hvide stofservietter ikke blev slynget som lassoer i luften i alle fire timer, var de oppe nok gange til et glædeligt og trofast gensyn til næste år.

THE MUSIC BOX
Wallmans Cirkusbygningen
Se spilleplan