Flere nyheder

 
Teater
Shu-bi-dua - The Musical

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Shu-bi-dua - The Musical
Man. 28. sep. 2015


(Foto: Søren Malmose)

Shu-bi-dua-fan? Hvis ja, så skynd dig at sikre dig en billet til Fredericia Teaters "Shu-bi-dua - The Musical". For de serverer en lang række af Shu-bi-duas mest kendte sange i et brag af en iscenesættelse, hvor ingen teknisk udfordring er for stor, og hvor fortællingen matcher Shu-bi-duas univers helt perfekt.

Fredericia Teater har på mange måder slået et kæmpe stort brød op med deres iscenesættelse af Shu-bi-dua - The Musical. Men uanset hvor uoverskueligt et projekt det på forhånd kunne ligne, så demonstrerer teatret igen, at de har både talentmassen, kreativiteten og de tekniske færdigheder til at føre projektet ud i livet.

Shu-bi-dua - The Musical er et festfyrværkeri af farver, velkendte melodier samt tekstbidder og fortællinger, som vi kan nikke genkendende til fra Shu-bi-duas univers. Det hele bindes sammen af en overraskende vellykket historie om Mick - fra hans barndom i 70'erne til han bliver voksen i 80'erne.

Mick er ingen almindelig dreng. Hans fantasi er noget ud over det sædvanlige. Og han finder hele tiden på nye ting, som han udlever med sine to fantasivenner, Molly og Carlos.

Det forunderlige, finurlige og lidt skæve i Shu-bi-duas tekstunivers bliver levendegjort på scenen i fortællingen om Mick og det farverige univers, som findes i hans hoved.

Der er ikke overladt noget til tilfældighederne. Hele iscenesættelsen er gennemtænkt ned til mindste detalje. Udover at være historien om Micks liv tegner musicalen også et fint tidsbillede af Danmark i 70'erne og 80'erne - både ift. omgivelser, mode og sprogbrug.

Scenografien er bygget op af gråsorte kasser, hvorpå der projiceres skiftende motiver. Fra Istedgade og Kongens Nytorv til Micks drengeværelse og reklamebureauet, hvor han arbejder som voksen. Billederne er ekstremt skarpe og meget præcise ift. scenografien. Det er ganske imponerende skabt og giver helt optimale rammer til fortællingen.

Men det er jo Shu-bi-duas sangskat, som har dannet omdrejningspunktet for musicalen. Og forestillingen kan for så vidt ses som én lang (og velfortjent) hyldest til skaberne.

Enkelte scener har lidt ekstra pang og shubi-fest over sig. I 1. akt er det især Micks drømmeleg med Molly og Carlos til "Står på en alpetop" og hans møde med Sille under studenterfesten, hvor "Stærk tobak" for alvor sætter fut i festen.

Det er ikke kun musikken i denne musical, der stammer fra Shu-bi-duas univers. Det ene tekstcitat efter det andet dukker op undervejs i fortællingen. Og på fineste vis bindes der bånd mellem fortælling, musik og Shu-bi-dua-sangene uden at det kommer til at virke søgt.

Fredericia Teater leverer i Shu-bi-dua - The Musical et brag af en afslutning, hvor både de medvirkende på scenen og publikum i salen har en fest.

Det er den perfekte måde at afslutte en rejse gennem såvel Micks liv som den danske musikhistorie. Og det er også især til slut, hvor hele ensemblet er på scenen sammen og får lov at folde de gamle, kendte Shu-bi-dua-numre helt ud, at energiudladningen for alvor topper.

Fredericia Teater kan godt være stolte af deres præstation. Og ikke mindst af de mange, virkeligt dygtige musicalperformere, de har uddannet gennem tiden. Shu-bi-dua - The Musical er en festlig oplevelse fra start til slut. Så tag festhumøret på, et par kiks i lommen og skynd dig at få fat i en billet til forestillingen - før det er for sent.

SHU-BI-DUA - THE MUSICAL
Fredericia Teater

Se spilleplan