Flere nyheder

 
Udstilling
Smykkernes by i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Smykkernes by i Rundetaarn
Ons. 30. sep. 2015
kilde: KultuNaut

SMYKKERNES BY - SKT. LOYE PRISUDSTILLINGEN 2015 I RUNDETAARN

Kjøbenhavns Guldsmedelaug, der med stiftelse i 1429 er et af verdens ældste laug med nedskrevne love, har sat alle sejl til i forbindelsen med årets prisuddeling. Udstillingen rummer fortid, nutid og fremtid for det gamle håndværk, og det store aktivitetsprogram er skabt i samarbejde med Kjøbenhavns Guldsmedelaugs medlemmer.

I udstillingens midte står en historisk tidstunnel og lyser som en mørkerød rubin, omgivet af værker udført af femten tidligere Skt. Loye-prismodtagere. For enden af tunnelen er særudstillingen med værker af årets tre Skt. Loye-prisnominerede: Guldsmed Christine Bukkehave, sølvsmed og produktdesigner James Stoklund og formgiver i ædelmetal Pernille Mouritzen. Modtageren af Skt. Loye Prisen 2015 afsløres ved udstillingens åbning den 2. oktober.

Kjøbenhavn Guldsmedelaugs oldermand Diana Holstein fortæller: "Med Rundetaarns centrale placering når vi ud til et bredt publikum, og giver hermed Guldsmedelauget en enestående mulighed for at udbrede kendskabet om det levende håndværk.

København har aldrig haft så mange små værkstedsbutikker, som der findes i dag - værksteder, hvor der bukkes, loddes og bankes på det ædle metal, som der er blevet gjort i århundrede. I forbindelse med Skt. Loye Prisudstillingen 2015 opfordres alle til at gå på opdagelse - ja, til ligefrem at gå på skattejagt i byen. På den måde håber vi at åbne alles øjne for København som smykkernes by".

I byens smykkegallerier og værkstedsbutikker vil der være udstillinger, hvor det er muligt at besøge værksteder samt at deltage i foredrag og andre arrangementer. Udvalgte butikker
og værksteder er med i skattejagten, hvor alle kan deltage og opnå en rabat på særligt udvalgte værker hos de medvirkende butikker.

Det fulde program, datoer og beskrivelser samt kortoversigt findes på Guldsmedelaugets hjemmeside

Fakta:
Smykkernes by - Skt. Loye Prisudstillingen 2015
Udstillingsperiode: 3. oktober - 8. november 2015
Arrangør: Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Kan opleves i:

Rundetaarn

Købmagergade 52A, 1150 Kbh. K.
Åbningstider: Alle dage: 10 - 18 (fra medio oktober: Tir. og ons. 10 - 21)

Læs mere på Rundetaarns hjemmeside

Om Skt. Loye Prisen:
Kjøbenhavns Guldsmedelaug indstiftede Skt. Loye Prisen i 1989 for at sætte fokus på og anerkende de mange nye initiativer i et ældgammelt hverv. Siden 2012 er den prestigefulde pris hvert tredje år tildelt et talent, der med sit visionære blik og unikke design markerer faget fremadrettet.
Prisen er på 100.000 kroner og følges op af en udstilling samt et aktivitetsprogram i København. Formålet er at præsentere smykkekunstens og korpusværkernes mange facetter - håndværk, kunst og design.

Udstillere i Rundetaarn:
Tidligere Skt. Loye Prismodtagere: Ane Christensen, Anette Dreyer, Annette Dam, Flemming Bo Hansen, Jane Kønig, Josephine Winther, Kamilla Ruberg, Kim Buck, Lars Glad, Lasse Bæhring, Lone Løvschal, Mette Saabye, Mette Vivelsted, Mette Østberg og Thorkild Thøgersen.