Flere nyheder

 
Teater
The Blazing World

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Blazing World
Ons. 21. okt. 2015


(Foto: Aarhus Teater)

Mungo Park - der er høje forventninger, når lyset dæmpes og en enkel scene toner frem. Med kun tre skuespillere på scenen leveres der en intensiv fortælling, som desværre er kompleks, alt for kompleks, så det efter forestillingen slet ikke står klart, hvad der foregik, og en fornemmelse af mange mistede detaljer står tilbage.

Harriet Burden er kunster i New York, men hun oplever slet ikke at få den anerkendelse, hun mener at fortjene. Den manglende anerkendelse tillægger hun en mandschauvinistisk kunstverden - kunsterne er mænd, kritikerne er egocentrerede mænd, galleriejerne er også mænd - hvordan skal man som en fysisk stor, usexet kvinde slå igennem over for denne mandemur? Svaret er at arrangere en række udstillinger under mandlige pseudonymer, få kritikerne til at anmelde dem uden at se en kvindes værker, og så stå frem og udstille den maskuline dobbeltmoral og ensporethed. Desværre er hun oppe mod - mænd. Det går slet ikke som håbet eller planlagt.

Mungo Park er garant for utraditionelle opsætninger med skuespillere, der brænder igennem og giver en intens oplevelse. The Blazing World (baseret på Siri Hustvedts roman)er ingen undtagelse. Et minimalistisk scene-setup - primært en række skillevægge og et kamera, der projicerer de tre skuespillere op på skillevæggen, når de i en af de utallige roller de besætter, kommenterer historien set fra sidelinjen.

Opsætningen fungerer rigtigt godt, desværre bare ikke den indviklede historie, Harriets kamp mod mændene, deres modstand mod at hun skal få sin historie frem. Det gør ikke noget, hvis blot i det mindste nogle brikker falder på plads hen mod slutningen, så der kommer en forløsning. Den kommer ikke, et glimt ja, men ikke mere. Stykket rundes af med en fornemmelse af, det ville noget, men det gik tabt i alle historiens mange detaljer.

Alle tre skuespillere, Christine Albeck Børge, Henrik Prip og Anders Budde Christensen, gør det rigtigt godt og skifter på fantastik vis med simple midler mellem alle deres mange roller, men det løfter desværre ikke historien op til et tilfredsstillende niveau.

THE BLAZING WORLD
Gæstespil fra Mungo Park på Aarhus Teater

Se turnéplan