Flere nyheder

 
Litteratur
Efter dig

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Efter dig
Tor. 22. okt. 2015

Her kommer den selvstændige efterfølger til "Mig før dig" fra den succesfulde forfatter Jojo Moyes. Lou er stadigvæk ikke kommet videre med sit liv efter Wills død, og hvordan kommer man videre efter sorg? Et godt bud indeholder en lækker falckredder, en uligevægtig teenager og en generelt forvirret familie.

Bogen kan læses selvstændigt, men er i så fald en smule forvirrende i starten, indtil man helt har gennemskuet forhistorien. Som den populære forløber Mig før dig, der netop er ved at blive filmatiseret, så er der lagt op til en næsten lige så forrygende historie med Efter dig. Men kun næsten, for det er altid svært at lave en efterfølger til en så populær bog.

Halvandet år efter Will forlod Lou med ordene: "Du skal bare leve godt. Du skal bare leve", er Lou stadig ikke rigtig kommet i gang med at leve. Hun arbejder som servitrice iført alfekostume med strutskørt og paryk med slangekrøller i en irsk pub i lufthavnen og tager hver aften alene hjem til en tom lejlighed. Lige indtil den dag, hvor hun dratter ned fra taget.. Hun overlever, men er nødt til at tage hjem til sine familie i Stortfold for at komme sig, og her bliver hun konfronteret med mange ting fra sin fortid - særligt sin fortid med Will. Hendes mors interesse for kvindefrigørelse og læsning af feministiske tekster er yderligere med til at skabe underholdende konflikter i det lille hjem. Da hun endelig kommer tilbage til London igen, bliver alt mere kompliceret, da det en dag ringer på døren, og en ung pige står udenfor og påstår, at hun er Wills datter.

Helt klart en bog i den lette genre, selvom den tumler med alvorlige emner som savn, død, forældresvigt og livets genvordigheder generelt. Der er ikke samme etiske mellemspil som i 1. del, men stadig er det en absolut anbefalelsesværdig bog til en mørk efterårsweekend, når man skal kravle helt ned i lænestolen. 5 stjerner for god og letlæst underholdning.

Jojo Moyes: Efter dig
Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt fra originaltitel After you
Cicero/Rosinante, 400 sider
ISBN: 9788763841931