Flere nyheder

 
Litteratur
Kagebog for spioner

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kagebog for spioner
Man. 9. nov. 2015

Rosa fra Rouladegade er nok et af DRs mest populære børneprogrammer. Og der er netop udkommet en kage-bage-bog med et udvalg af kagerne fra programmet. For den voksne måske en overflødighed, men for barnet et rent slaraffenland.

Rosas spionkagebog - 22 opskrifter fra Rouladegade er opskrifter på udvalgte kager fra det populære tv-program suppleret med en række tricks til både kommende og garvede (kage-)spioner, samt både mad-, trænings- og skønhedstips fra Rosa.

Opskrifterne er inddelt i sværhedsgrader fra 1-3. Der er en kort forklaring til hver kage om både bagning og pyntning, men generelt forudsættes der en vis bageforståelse og viden om materialer, madfarver etc.

Kagerne varierer fra de meget detaljerede (for det voksne blik måske lidt rodede) kager som "Maries havregrynsskovbund" og "Mads' dykkerkage" over de legende, men alligevel enkle som "Sophus' bilkage" og "Marius' malerkage" til det helt enkle med "Evas hjertelagkage".

Billederne i bogen spiller en ret væsentlig rolle, hvis ideen er at gengive kagerne nøjagtigt. Derfor er der ved næsten alle opskrifter både et billede fra programmet af det pågældende barn sammen med ham eller hende, der skulle overraskes, samt et nærbillede af kagen.

Det er måske ikke de bedste billeder set ud fra et fotografisk perspektiv, men de gengiver fint stemningen fra programmet og får indfanget de mere barnlige læsere.

Rosas spionkagebog byder også på en lang række andre tips og tricks fra Rosa. Der er gode træningsråd til dig, der gerne vil i god bageform. Der er skønhedstips, som anvender både kagekrymmel og sure tæer i saftevand. Og der er forslag til delikate retter, du kan servere for gæster, som f.eks. slikpinde-te og vingummifrugtsalat.

Så alt i alt - selvom Rosas spionkagebog er en lidt rodet oplevelse - er det en rigtig fin og meget børnevenlig udgivelse. Alle billederne af Rosa og køkkenet i "huset" på Rouladegade er hyggelige, farverige og stemningsskabende.

Børn er vilde med Rosa. De er vilde med kagerne. Med ideen om at spionere. Ja, børn er vilde med hele konceptet, så de vil sikkert også elske Rosas spionkagebog.

Rosa Gjerluff Nyholm, Martin Kjeldsen og Lærke Duus: Rosas spionkagebog
Forlaget Carlsen, 61 sider
ISBN: 9788711462736