Flere nyheder

 
Musik
Rosa spreder julemagi blandt store og små

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rosa spreder julemagi blandt store og små
Ons. 9. dec. 2015


(Foto: Nørrebro Teater)

Igen i år inviterer Rosa til julebal på Nørrebro Teater.

Mon ikke de fleste børnefamilier er på fornavn med Rosa? Min 3-årige datter var i hvert fald ikke et øjeblik i tvivl, da Rosa Gjerluff Nyholm trådte frem på scenen, men hun har også set samtlige afsnit af Byttebiksen og Rosa fra Rouladegade på Ramasjang.

For tredje år i træk inviterer Rosa de små til at tage yndlingssovedyret under armen og komme med til julebal - selvom fuglen mener det er "fuglebal", uglen mener det er "uglebal" og lusene kravler op i håret på hende for at blive gift med deres luciabrud. Derudover er der også et pindsvin, en søvnig isbjørn, tre sangfugle, tre glade mus og to spillekaniner. Dyrenes kostumer er virkelig en fryd for øjet - så opfindsomme og gennemførte er de.

Sammen med sin mor, Elisabeth Gjerluff Nielsen, har Rosa har skrevet en sjov og kærlig julehistorie, der taler direkte til små børnehjerter. Det betyder dog ikke, at den er uden konflikter. For selvom man helst bare vil være glad, kan det være svært nogle gange.

Det lærer vi for eksempel af pindsvinet, der ikke kan lade være med at stikke, selvom han egentlig er en sød og kærlig fyr. Og fætter pingvin savner kulden på Sydpolen og bliver først glad, da vennerne bygger en flyvemaskine og sender ham afsted.

Endelig kan julefreden sænke sig. "En sur, en sød, en bred, og en smal - de skal allesammen med til Rosas julebal" synger Rosa til slut. Og det er vel moralen i historien, at der skal være plads til alle.

ROSAS JULEBAL
Nørrebro Teater
Se spilleplan