Flere nyheder

 
Diverse
Sind eller Krop? - Høne og Æg!

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sind eller Krop? - Høne og Æg!
Tir. 29. mar. 2016
kilde: KultuNaut

Foredragsrækken, der folder sig ud under titlen Sind eller Krop? - Høne og Æg!, startede ud i januar måned. I april måned afsluttes foredragsrækken så med de sidste to arrangementer på programmet.

Sind eller Krop? - Høne og Æg!:
Det overordnede tema for årets foredragsrække er forholdet mellem sind og krop. Dette bliver betragtet fra forskellige synsvinkler og forsøges sat ind i kristendommens perspektiv. Er sind og krop modsætninger eller snarere to sider af samme sag? Hvis sind og krop hænger sammen, er det måske meningsløst at tale om sjælens udødelighed for ikke at sige reinkarnation! I så fald må kroppen jo med, og så giver det mening at tale om kødets opstandelse.

April måneds to foredrag er:

6. april: Sognepræst og klinisk sexolog Benedikte Vejlby Baggesgaard - Kys Hinanden!:
.. for det vil ærgre fanden; sådan lyder refrænet i en gammel revy-vise.

"Så giv hinanden hånd derpå," siger vi med folkekirkens vielsesritual, mens de elskende står og længes efter filmreplikken: "You may kiss the bride". Det erotiske aspekt er stærkt underspillet i den danske vielse: Vores ægteskab bygger på håndslag og aftaler, frem for sanselighed og erotik. Noget kunne tyde på, at det syn på ægteskabet kaster lange skygger ind over det moderne ægteskab.

Det, der ikke bliver sagt højt ved ægteskabets begyndelse - det kan senere blive svært at tale om; hvordan finder og genfinder vi hinanden, i den ordløse samtale, erotik er?

27. april: Fysioterapeut, cand. scient. Christian Rosgaard - Kan tro flytte bjerge? - Sundhed og motion:
Alle ønsker sig sundhed. De fleste ved, at det ikke kommer af sig selv. Mange er efterhånden klar over, at motion kan være en vej til at opnå målet om et sundt liv. Men hvordan kommer jeg rigtig i gang med sundhed?

I dette foredrag skal vi blive klogere på, hvad der sker i kroppen, når vi beslutter os for at starte motion op i jagten på sundhed. Vi skal se, hvor stor en indsats det kræver at opnå målet om sundhed, og om dette stemmer overens med vores tro på den nemme vej til målet. Endelig kommer vi ind på, hvad det kræver af os, at vedblive med at være sunde.

Tør vi tro på, vi kan flytte bjerget? Eller bliver vi nødt til at bestige det?

Tid & sted
Frem til 27. april.
Sct. Andreas Kirke
Gothersgade 148, 1. (lift)
1123 Kbh. K.

Foredrag starter klokken 19.00 og slutter klokken 21.30.
Alle foredragene tekstes - teleslynge forefindes.

Gratis adgang uden forhåndstilmelding. Der kan købes kaffe/te og kage.

Se nærmere og evt. ændringer på www.hhoest.dk