Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
Transit
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Transit

Tir. 12. jan. 2016


(Foto: Morten Fauerby)

Skrækken ligger der nok i et eller andet omfang hos os alle - at blive anklaget for noget, vi er uskyldige i, at blive hevet til side i sikkerhedskontrollen og ikke kunne få besked om, hvorfor vi er blevet ført bort, at vi har gjort noget, som nogen mener, er forbudt efter deres regler, som man ikke kender.

Med Transit spiller teatergruppen Von Badens opsætning hos Svalegangen på det billede, vi har af en skjult verden. Med terrorfrygt hængende over hovedet og massiv indsats for at bekæmpe terroren ved vi, at vi i et eller andet omfang bliver overvåget. At regeringer, ikke kun vores egen, holder øje med vores færden på nettet, og vi kan blive dømt af et system, der fungerer i skyggerne og står uden for de domstole, vi ser som garanter for vores åbne, frie retssamfund, hvor vi har fuld ytringsfrihed.

En mand er på vej gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Bælte, sko, taske m.m. ligger i bakkerne. Sikkerhedspersonalet begynder at spørge. Venligt, men usikkert og modvilligt svarer manden. Tonen og spørgsmålene skærpes, og det ender med at han føres ind bagved til en undersøgelse og flere spørgsmål med uklare anklager, han ikke kan få en forklaring på.

To mand kigger i data - de filtrerer - den ene må mere end den anden. Han, der må mindst, har en mistanke. Han er på sporet af en medarbejder i lufthaven, der skal gøre noget mistænkeligt, og medarbejderen har en sammenhæng med den mand, der lige er blevet tilbageholdt i sikkerhedskontrollen. De må gå ud over deres beføjelser for at sikre, at der ikke sker noget grimt.

Svalegangen har med Transit opsat en meget moderne thriller om en mand, der bliver fanget i systemet - det er Kafka spolet frem til 2016. De formår med simple virkemidler og scenografi at skabe en historie, som fænger hele vejen indtil den overraskende slutning. Det er ren film på teateret, og det fungerer rigtigt godt på trods af en i bund og grund ganske simpel historie. Måske fordi det er en historie, vi alle kan forholde og til og frygter at se os selv i.

Som altid leverer Von Baden et stykke aktuelt teater og med en fantastisk præstation. Truppens tre faste skuespillere, Anders Brink Madsen, Henrik Vestergaard og Frederik Meldal Nørgaard, spiller alle roller med sikker hånd, men især Henrik Vestergaard må fremhæves i rollen som manden, der trækkes til side i sikkerhedskontrollen. Han formår med stammen og nervøse kropsbevægelser at ligne et helt almindeligt menneske, der er havnet i en rigtig skidt situation og ikke aner sine levende råd.

TRANSIT
Teatret Svalegangen
Se spilleplan

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen