Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
Doppler på Aarhus Teater
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Doppler på Aarhus Teater

Tir. 12. jan. 2016


(Foto: Miklos Szabo)

Et overbevisende og inspirerende teaterstykke af Eventministeriet & Det Røde Rum efter Erlend Loes roman "Doppler" - spillet helt i dennes ånd og for udsolgte huse i uge 2 på Aarhus Teater.

Til en udsolgt forestilling på Aarhus Teater kunne man mandag aften komme til foredrag med Skovens Mand Andreas Doppler (overbevisende spillet af Mikkel Arndt), om tips og tricks til folk på vej til at flytte ud i skoven for at bo. Doppler har nemlig erfaring - han blev træt af det hele og sig selv, pakkede en taske, gik ud af døren, væk fra sin kone, børn og det halvt renoverede badeværelse, og ind i skoven. Her sad han i 3 måneder på en rygsæk, der også er en skammel, og intet skete. Han planlagde at favne kedsomheden - at kede sig så længe, at han blev glad. Så blev han sulten og dræbte en elg...(Her følger for det opmærksomme publikum 7 tips til at slå en elg ihjel). Han adopterer en elgkalv, genopfinder byttehandel og under omfattende byttehandler publikum og skuespiller imellem, så dukker Solveig op. Solveig er Dopplers kone, og hun vil gerne bytte en note med "Jeg er gået en tur i skoven. Ved ikke hvornår jeg er tilbage" med en forklaring på, hvorfor han er flyttet 100 m væk fra huset ud i et telt? Er Doppler en mislykket mand i tiden, eller er han bare en almindelige mand i en mislykket tid? Som hans ven, selvbestaltede manager og største fan Bosse Munch (spillet af Nicolai Dahl Hamilton) udgør han en mindeværdig figur, der særligt i røde sokker og elg-kostume gør et uforglemmeligt indtryk.

Doppler er en fantastisk fortælling, der er gjort til helt sin egen, ud fra en blændende roman. Har Doppler brug for hjælp - eller har han bare brug for fred? Det er det store spørgsmål, og efter at have set teaterstykket er denne anmelder faktisk mere i tvivl, end efter at have læst bogen.

Dejligt med brug af hele teatersalen og en forfriskende interaktion med publikum, der helt fra starten af føler sig inviteret ind i en verden meget lig et reality-foredrag og med mere eller mindre skjult samfundskritik. Varm anbefaling fra denne anmelder og 5 store stjerner.

DOPPLER
Scala, Aarhus Teater
Se spilleplan
Gæstespil af Det Kgl. Teater, Eventministeriet & Det Røde Rum. Instruktør: Therese Willstedt
Skuespillere: Mikkel Arndt, Nicolai Dahl Hamilton, Marie Dalgaard

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen