Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
En seksstjernet dødsmesse
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En seksstjernet dødsmesse

Tir. 9. feb. 2016

"Black Star" er på én og samme gang David Bowies generøse afskedsgave til hundreder millioner af fans verden over og en storslået dødsmesse fra en kunstner af ypperste kaliber. Et værk uden sidestykke i moderne musikhistorie. Kulminationen på et kunstnerisk genis livsværk og unikke skaberkraft.

Kunstværket er ikke for begyndere. Det er en mesters leg med egen legende og død. Hvor forgængeren The Next Day var en tydelig og ganske let tilgængelig opsamling af Bowies samlede musikalske arv med klare musikalske nik til egen produktion, er Black Star langt mere mystisk, eksperimenterende og udfordrende.
Bowie formår at pirre lytteren med en imponerende indgangsmesse fuld af antydninger og tekstbidder åbne for fortolkning og fantasi. Han leger med lytterens evne til at fabulere over og tolke de tanker, fornemmelser og følelser, musikken og teksterne vækker. Fans kan bruge dagevis på at skabe deres egen mening med det ti minutter lange, messende og jazzede titelnummer "Black Star", den dystre søster til et andet hovedværk, "Station to Station".
Andre steder er teksternes dødstema helt indlysende som i "Lazarus" - Look up here - I'm in heaven. I've got scars that can't be seen". Ordenes sårbare og hudløse enkelhed er uden forhistorie i Bowies univers. "Look up here, man. I'm in danger". Udsagnets forfærdelige sandhed giver denne anmelder øjeblikkelig gåsehud og placerer nummeret unikt i et livsværk, hvor de personlige referencer meget sjældent har været så eksplicitte.
Black Star er båret af en kunstnerisk nødvendighed og kreativitet, der fuldt ud matcher David Bowies bedste værker fra 1970'erne. Legendens svimlende ambitioner rækker ud over dette liv, og han efterlader en forpligtende arv til alle os, der i disse dage føler det magtpålæggende at markere os som "Black Stars": At leve dette liv uden frygt, at omfavne tilværelsens forandringer med det mod og den nysgerrighed, der kan forløse vores fulde potentiale.

DAVID BOWIE: BLACK STAR
Udgivet af Sony

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen