Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Store Badedag på Kunsten
Flyv på Anemonen
 
Musik
Musikskoledage i Tivoli
MØ på Europaturné
Chrysta Bell til Aarhus
TV-2 sommerkoncert
Så gode idéer - Så lidt ambition
 
Teater
I støvet fra regnen
A Snowball's Chance in Hell
Seebach
 
Udstilling
Scandinavian Glass
Comic Citrone
 
Film
Lady Bird
Den ukendte soldat
 
Diverse
Kom helt tæt på myren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Så gode idéer - Så lidt ambition

Tor. 11. feb. 2016


(DR Vokalensemble. Foto: Per Morten Abrahamsen/DR)

Lørdag aften d. 6. februar inviterede DR VokalEnsemble til en stemningsfuld aften med dommedagsrejsen "Engle og Dæmoner" - en "helt ny og anderledes koncertoplevelse" i Christians Kirken. Det var i hvert fald, hvad DR lovede.

Denne aften skulle publikum opleve "en koncert, hvor det gode møder det onde. Hvor man får et kig ned i underverdenen og et besøg i himlen både i ord og musik. En koncert hvor kormusik, lysdesign og fortælling i form af lydmontager fletter ind og ud af hinanden i nedtælling til dommedag."

Denne aften skulle vi altså "forføres ind i et nærmest kultisk undergangsunivers af engle og dæmoner" og "tages på en rejse med ind i mørket - og op i himlen." Intet mindre. Det var i hvert fald, hvad den spændings-bombarderede PR-beskrivelse lovede.

Sikken en optakt. Og sikken en skuffelse..

Denne aften oplevede publikum en koncert, hvor DR's dygtige og fingerspids-perfektionistiske vokalensemble mødte to livløse og uambitiøse "jeg har lige fået min arm skruet på"-mannequindukker i hhv. engle- og djævlekostumer. Den ene placeret på kirkens kolde gulv, og den anden med en babydukke på armen i en af logerne lidt længere oppe.

Her fik man en konstrueret scene bygget op foran sig, som allermest mindede om et kig ind i, hvad DR's travle hverdag kan gøre ved en ellers rigtig god idé med professionelle kunstnere som underlagte hovedroller. Altså en koncert, hvor smuk og veludført kormusik, halvhjertet lysdesign og en uklar fortælling i form af dåsede lydmontager fra en mudrende monitor, forgæves forsøgte at flette sig ind i hinanden i en vag nedtælling til det, der skulle forestille at være dommedag.

Denne aften skulle vi altså forføres ind i et dragende lydunivers med et imponerende dissonerende klangbillede fra koret og derefter trækkes ned på jorden igen af det mangelfulde og uambitiøse set-up og kulisser, som bogstavelig talt var stablet på benene i noget, der kunne minde om sidste øjeblik.

Koret var der ikke en finger at sætte på. De toppræsterede upåklageligt med deres medbragte fysiske pragtinstrument i form af sang, lyde, støn, hvisken, skrig, bibeloplæsning og generelt stemningsdannende vokalarrangementer. Sikken et lydfundament.

Men hvor blev alt det ekstraordinære, uforudsigelige og overraskende af? Hvis det skulle være til stede i nogen som helst form for performancekunst, ville det da lige præcis have været oplagt i en så malerisk og stemningsfyldt idé som denne? Her stolede man blindt på PR-beskrivelsen og så for sig, hvordan man kunne have kombineret et sammensurium af forskellige kunstneriske udfoldelser, som brugte deres forskellige potentialer til at farve hinanden med.

Så mange forventninger. Så meget potentiale. Så gode idéer. Så lidt ambition.

DR VokalEnsemblet: Engle og Dæmoner
Christians Kirke, København, 6. februar

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen