Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Cirkelines fødselsdag
 
Musik
Shaka Loveless på Bakken
Tomatito til Aarhus
Rising Festival i Nexø
 
Teater
MELLEMRUM Rudkøbing
Dæmoner
Moden kærlighed
 
Film
Isle of Dogs
Breathe
Mit Grønland
Deadpool 2
Charmøren
 
Diverse
Stort sommerloppemarked
CL-finale i Tivoli
Unik myreoplevelse
Oplev rovfugle tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Moden kærlighed

Man. 7. mar. 2016


(Foto: Isak Hoffmeyer)

"Cougar the musical" har taget turen helt fra New York, hvor kærlighedskomedien har spillet for fulde huse på Broadway, til Bellevue Teatret i Klampenborg, der som det første teater i Skandinavien har fået mulighed for at vise forestillingen.

Tre kvinder befinder sig et nyt sted i livet. De er alle i omegnen af 50 - lidt over eller lidt under. Susan (Charlotte Fich) har sagt sit job i finanssektoren op mere eller mindre frivilligt, Lily (Anette Støvelbæk) er blevet skilt, og hendes voksne tvillingepiger er flyttet til London, og endelig er der Mona (Mette Horn), der driver en cougarbar for modne kvinder, der gerne vil have noget knas med nogle yngre mænd. Her mødes de tre, og der opstår et lidt skævt venskab mellem dem.

Susan er den intellektuelle i forsamlingen, og hun leder efter en case til sit antropologispeciale, som hun ikke fik tid til at gøre færdig som ung. Nærliggende er det at foretage et kønsstudie af modne kvinder, der foretrækker yngre mænd, og i feltarbejdets ånd opretter hun en datingprofil - det er hun vel næsten nødt til - eller?

Mona er en bramfri kvinde på 54, hvis eks-mand Carsten tog afsted til udlandet og ligesom aldrig rigtig kom tilbage. Hun driver sin cougarbar og laver såkaldte selvværdskurser på nettet. Hun har en appetit på det liv, der for så vidt ikke har behandlet hende supergodt, men hun har en vilje og en intuitiv intelligens, der får hende til at kæmpe sig oven på igen og igen.

Mona er god til at indgyde sine medsøstre lidt tiltrængt selvtillid - blandt andet Lily, som hun får opmuntret så meget, at hun får modet til at have en affære med en helt ung skuespillerspire.

De tre skønne kvinder er castet perfekt. Charlotte Fich ser misundelsesværdigt godt ud både i elegant kontoroutfit, i træningstøj og da hun kun iført håndklæde synger om sin bedste ven "Luffe", der ligger i hendes skuffe i natbordet. Sangen ender i en veritabel orgasme, der er morsom og ikke på nogen måde for klæbrig. Anette Støvelbæk er herlig i sine eventyrantræk som Snehvide, Askepot og den lille Havfrue, når hun kommer fra de børnefødselsdage, hvor hun har optrådt.

Mette Horn er uforlignelig i sin rolle som barmutter. Hun har smidt al forfængelighed over bord, og hendes karakter er både komisk og tragisk på en gang. Der er sprækker af sårbarhed i Monas personlighed, og Mette Horn er kvinden, der kan portrættere hende.

Ene hane i kurven er Jakob Randrup, der har adskillige roller - både som de damers skiftende kærester og som ansat i cougarbaren. Han gør det så godt, at man seriøst er i tvivl om, hvorvidt der er mere end én mand i crewet.

Historien hænger sammen, og selv om det er en komedie, bliver vigtige emner taget op om kvinder, deres relationer og deres seksualitet, og om hvordan de takler tilværelsen.

Det hele går i sidste ende op i en højere enhed, hvor de tre damer kombinerer deres appetit på livet med en god portion sund fornuft.

COUGAR - the musical
Bellevue Teatret
Se spilleplan

Medvirkende:
Charlotte Fich, Mette Horn, Anette Støvelbæk og Jakob Randrup

Musik & tekst:
Donna Moore

Yderligere musik & tekst:
Mark Barkan, John Baxidine, Arnie Gross, Meryl Leppard & Seth Lefferts

Oversættelse:
Line Knutzon

Instruktion:
Katrine Engberg

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen