Flere nyheder

 
Film
Our Last Tango

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Our Last Tango
Tor. 7. apr. 2016
kilde: KultuNaut, Kenneth M. Ertner


(Foto: Miracle Film)

For Maria Nieves Riego skal der kun to til tango. Juan Carlos Copes havde intet problem med at invitere flere. "Our Last Tango" er historien om hvordan Argentinas mest berømte og elskede tangopar mødte hinanden, erobrede verden, og efterfølgende forsvandt fuldstændigt ud af hinandens liv.

For den fattigste del af befolkningen i Argentina var tango den mest populære form for underholdning. Store haller med slidt lakeret trægulv og små lokale bands, der spiller op til dans for de 50-100 fremmødte unge mennesker, var standard weekendunderholdning i Buenos Aires i 1930'erne. Det var til et af disse arrangementer, Juan mødte Maria. Hun havde aldrig danset før, og han var klodset og langsom. På papiret et umage par, men sammen fandt de melodien og rytmen. "Hun var min Stradivarius," siger Juan om den unge pige, der var fulgt med sin søster og inden havde fået besked på ikke at danse med de fremmede bejlere. Juan ville intet andet end dansen og var villig til at ofre og satse alt. Maria ville både Juan og tangoen.

Nu sidder de, årtier efter deres sidste møde, og har sagt ja til en sidste dans sammen. Hver især fortæller de deres version af historien til et kamerahold og et par unge dansere, der skal spille dem i en håndfuld rekonstruerende scener fra de vilde dage, da tangoen var det eneste, der betød noget. De fremstår begge hudløst ærlige, omend deres opfattelse af historien og de forskellige situationer er vidt forskellige. Maria kunne ikke danse med nogen anden, mens Juan kun kunne danse med den, der kunne supplere ham bedst i drømmen om succes.

Our Last Tango er tre film i én. Det er historien om Juan og Maria på dansegulvet, charmerende fortalt af unge lokale dansere på de rekonstruerede og tungt lakerede trægulve. En rejse tilbage til 1940'ernes Argentina og frem til 70'ernes Broadway. Parallelt med denne historiefortælling får vi skuespillernes og deres koreografers kamp for at få styr på alle trinene, mens Maria sidder og vogter over dem og retter hver enkelt lille fejl. Til sidst er der selvfølgelig interviewdelen, hvor Maria og Juan er hver for sig, enten siddende i et studie og fortællende, eller som guide igennem Buenos Aries' gader og stræder, hvor de dansede i fordums tid.

Igennem hele fortællingen bliver man lidt klogere på, hvor vigtig dansen er i de dele af verden, hvor underholdning helst skal være gratis. Der bliver snakket om samba, flamenco og selvfølgelig tango, og man mærker hurtigt, hvor forskellig dansekulturen er fra nu, men også hvor anderledes den er på andre breddegrader end de hjemlige. Juan og Maria fremstår hudløst ærlige hele vejen igennem, og lige så hyggelig og opmuntrende historien er, lige så sørgelige og bitre er enkelte episoder om verdens bedste tangopar, der langt hen ad vejen ville det samme, og alligevel ville det på hver sin måde.

OUR LAST TANGO
Se spilletider
Se filminfo