Flere nyheder

 
Udstilling
Troens Verden

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Troens Verden
Tor. 7. jul. 2016
kilde: KultuNaut

I Rundetaarn i København kan man denne sommer opleve en stor fotoudstilling, "Troens Verden - Danske missionsfotografier 1870-1970", der viser danske missionærers refleksioner over deres møde med mennesker fra andre kulturer.

Udstillingen består af billeder taget eller indsamlet af danske missionærer i Indien, Kina, Grønland, Mellemøsten og Tanzania, samt missionærernes rejsebeskrivelser bragt i Dansk Missionsblad i perioden 1870-1970. Billederne er udlånt af Danmission, Danmarks største og ældste missionsorganisation, som for første gang har åbnet deres billedarkiv for den brede offentlighed. Mange billeder har ikke set dagens lys i over hundrede år, og udstillingen giver et sjældent indblik i dansk missionshistorie.

Fra slutningen af 1800-tallet, på en tid, hvor de færreste havde været udenfor Danmarks grænser, rejste flere hundrede danskere ud i verden som missionærer. Hjemme i Danmark fik missionsorganisationerne titusinder af støttemedlemmer. Missionærernes beretninger om deres oplevelser i udlandet blev for mange danskere - selv langt op i 1900-tallet - den vigtigste kilde til viden om forholdene i andre samfund. Historisk har dansk ydremission altså i høj grad påvirket en stor del af den danske befolknings forestillinger om ikke-kristne samfund.

"Troens Verden - Danske missionsfotografier 1870-1970" henvender sig til alle, der interesserer sig for spørgsmål relateret til kulturmøder og religion i bred forstand, historie og fotografier mm. Missionærernes spændende rejsebeskrivelser er både at finde på dansk og engelsk, hvorfor turister - og udlændinge i det hele taget - også vil kunne få noget ud af at besøge udstillingen.

Udstillingen kan opleves i:
Bibliotekssalen, Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K.
I perioden 9. juli til 21. august
Alle dage kl. 10-20
Rundetaarns hjemmeside

"Troens Verden - Danske missionsfotografier 1870-1970" er arrangeret af visuel antropolog Johanne Haaber Ihle i samarbejde med forskere fra Nationalmuseets Tranquebar Initiativ.
I løbet af sommeren vil der i forbindelse med udstillingen afholdes arrangementer, som tager udgangspunkt i emner relateret til tro og kulturmøder.