Flere nyheder

 
Musik
Copenhagen Irish Festival

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen Irish Festival
Søn. 23. okt. 2016
kilde: KultuNaut

Er man til irsk musik og harpe, violin og sækkepibe, så bør man være med, når Copenhagen Irish Festival folder sig ud i Huset KBH den første weekend af november. Oplev intimkoncerter med nogle af Irlands førende traditionelle musikere og sangere, samt nogle af de nyeste unge professionelle på folkscenen. Derudover er der jamsessions med traditionel irsk musik, Guinness og dansebal. (På billedet: Connla)

Efter en årrække med fast base i Kødbyen hos Københavns Kommunes Musikskole, rykker den traditionsrige festival nu, i sit 38. år, ind i Huset KBS's lokaler Stardust og det forhenværende Spisehuset, hvor lokalerne fredag d. 4. og lørdag d. 5. november bliver omdannet til et lille Irland. Her kan publikum komme helt tæt på til de to dobbeltkoncerter med topnavne indenfor irsk musik: Tommy Sands og Connla, samt Michael McGoldrick & Dezi Donnelly og Niamh Parsons & Graham Dunne.

Før og efter koncerterne vil der være irske jamsessions og "irsk pub". Spiller man irsk musik kan man medbringe sit eget instrument og spille med. Jamsessions er en uhøjtidelig, hyggelig sammenkomst af musikere, der spiller sammen på tværs af bands og landegrænser, professionelle og amatører. For dem der har svært ved at stå stille til de irske toner, er det irske dansebal lørdag eftermiddag det rigtige sted at slå sig løs. Her er der fællesdans guidet af professionelle instruktører i céilí- og setdans.

Årets program:
Fredag d. 4. november
Klokken 17.00 - 19.00
Åben jamsession
Spisehuset

Klokken 20.00 - 23.00
Dobbeltkoncert med:
Niamh Parsons & Graham Dunne og Michael McGoldrick & Dezi Donnelly
Spisehuset

Klokken 23.00 - 01.00
Åben jamsession
Spisehuset
(Happy Hour på øl fra 23.00-24.00)

Lørdag d. 5. november
Klokken 13.00 - 19.00
Åben jamsession
Spisehuset

Klokken 15.00 - 17.00
Céilí - Irsk dansebal
Stardust

Klokken 21.00 - 24.00
Dobbeltkoncert med:
Tommy Sands og Connla
Stardust

Klokken 21.00 - 01.00
Åben jamsession
Spisehuset
(Happy Hour på øl fra 23.00-24.00)

Hjemmeside
Facebook
Billetter

Om hovednavnene:

CONNLA
Spændende nyt band med stærke rødder i den traditionelle irske musik, men med musikalske påvirkninger fra hele verden. Deres følsomme og innovative arrangementer af traditionelle og moderne folkesange og melodier har givet dem velfortjent ros i hele folkemusikmiljøet.

TOMMY SANDS
Tommy Sands, County Downs sanger, sangskriver og socialaktivist, har opnået noget i retning af legendestatus i sin egen levetid. Fra de banebrydende turnéer med populære Sands Family til at spille på steder som Carnegie Hall og Moskvas olympiske stadion, er han blevet en af Irlands stærkeste sangskrivere og en kunstner, der formår at tryllebinde sit publikum med historiefortælling og sang.

NIAMH PARSONS & GRAHAM DUNNE
Sangerinden Niamh Parsons er med sin karakteristiske stemme blevet sammenlignet med Dolores Keane, June Tabor og Sandy Denny. Hun har til dato indspillet seks studiealbum og et live-album, der alle om vidner hendes store repertoire indenfor den irske sangskat. I de sidste ni år har Niamh spillet i en duo med guitaristen Graham Dunne, og når de to er på scenen sammen, er der et særligt åndeligt bånd mellem dem.

MICHAEL MCGOLDRICK & DEZI DONELLY
Michael McGoldricks karriere som stiftende medlem af Toss The Feathers, Flook, Lúnasa, At First Light og Capercaillie vidner i sig selv om hans store musikalitet og drivkraft. På det seneste har han på fløjte og uillean pipes turneret med den store stjerne Mark Knopfler. Til Copenhagen Irish Festival er Michael McGoldrick i selskab med violinisten Dezi Donnelly, der fra en ung alder har gjort stort indtryk på den traditionelle irske musikscene.