Flere nyheder

 
Film
Amateurs in Space

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Amateurs in Space
Fre. 28. okt. 2016
kilde: KultuNaut

Historien om to mænd som brænder for en ide, om deres kamp for at realisere et umuligt projekt og om den totale nedsmeltning af et visionært venskab.

Kristian og Peter er to vaskeægte nørder, som har besluttet at bygge og opsende verdens første amatørbemandede raket ud i rummet og dermed indskrive Danmark i det store globale rumkapløb. Med byggematerialer fra Silvan, en hårtørrer fra Føtex til 79 kroner og stor ildhu lykkedes det dem at sende en raket op til 8,3 km højde i overværelse af hele verdenspressen, - nu var vejen for alvor banet for deres eget space-eventyr.

Men noget gik grueligt galt, for just som ét af de mest visionære og innovative projekter var tæt på at lykkedes, brød temperamenterne ud i lys lue, - deres fælles drøm om at deltage I rumkapløbet mod verdens største nationer udviklede sig til en bitter kamp mellem de to venner.

Filminstruktør Max Kestner har i en årrække fulgt det danske space-projekt 'Copenhagen Suborbitals', anført af de to iværksættere Kristian von Bengtson og Peter Madsen (Raket-Madsen), og deres fælles vision om at indtage Verdensrummet.

Amateurs in Space får dansk premiere i DOXBIO onsdag 2. november i biografer over hele landet og er netop udtaget til hovedkonkurrencen på verdens største dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam senere i november.

Se spilletider og steder