Flere nyheder

 
Musik
Peter Hook And The Light

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Peter Hook And The Light
Man. 23. jan. 2017
kilde: KultuNaut

Peter Hook And The Light spiller "Substance" ved to koncerter i Danmark til maj. Det bliver koncerter med et liveshow, der er bygget over de to opsamlinger fra det legendariske Factory Records.

Den engelske sanger, sangskriver, komponist, multi-instrumentalist og producer, Peter Hook, dannede i halvfjerdserne bandet Joy Division sammen med sanger og guitarist Bernard Sumner. Efter forsangeren Ian Curtis' død i 1980, omdøbte de bandet til New Order, og Hook spillede bas indtil 2007, hvor han trådte ud af bandet. I 2010 dannede han så bandet Peter Hook And The Light, som består af ham selv på bas og vokal, David Potts på guitar og vokal, Jack Bates på bas, Paul Kehoe på trommer og Andy Poole på keys.

De to "Substance" compilations blev udgivet i 1987 og 1988 via Factory Records. Det var opsamlinger af b-sider og singler, som ikke før var udgivet af både Joy Division og New Order, samt udvidet versioner af udvalgte hits. Begge udgivelser opnåede stor succes - og Joy Division-versionen var første gang bandet opnåede hitlisteplacering i USA på Billboad 200, dette flere år efter bandet havde skiftet ham og var opslugt af at positionere sig som New Order.

New Orders "Substance" udkom som den første og var oprindeligt tænkt som en måde for Factory Records chef, Tony Wilson, at spille New Orders singler på cd-afspilleren i hans nye Jaguar. "Substance" blev det bedst sælgende New Order album nogensinde.

Dato
DR Koncerthuset, Studie 2 den 12. maj
Billetter: livenation.dk og drkoncerthuset.dk

Train, Aarhus den 13. Maj
Billetter: train.dk, voxhall.dk, ticketmaster.dk