Flere nyheder

 
Film
Midway

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Midway
Tir. 5. nov. 2019
kilde: KultuNaut

Amerikansk krigsfilm instrueret af Roland Emmerich om det episke slag ved Midway under 2. Verdenskrig. (PR-foto: UIP / Lionsgate)

Der er dårligt gået seks måneder siden japanernes lammende angreb på Pearl Harbor. Den japanske krigsmaskine ruller hen over Østasien og Stillehavsøerne, og amerikanerne ved, at hovedstyrken af den japanske flåde er stået til søs mod ukendt mål. Hvor vil admiral Yamamoto slå til denne gang?

Admiral Nimitz prøver at holde sammen på de amerikanske styrker og opbygge slagkraften igen, men hvilke informationer skal han tro. Den viljestærke analytiker Edwin Layton vil genoprette troen på sine efterretninger og udpeger målet: Midway. Så Nimitz samler sine styrker og med nerverne uden på tøjet venter piloter, der oplevede angrebet på Pearl Harbor nu på at slå igen og tage hævn for nederlaget. Stillehavet er stort og maskinernes rækkevidde er begrænset, men nu går jagten ind i det, der skal blive et skelsættende slag i 2. Verdenskrig.

På rollelisten ses blandt andre Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Dennis Quaid og Aaron Eckhart.

Midway har biografpremiere den 7. november.