Flere nyheder

 
Klassisk musik
Fransk musik i Holmens Kirke

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fransk musik i Holmens Kirke
Tir. 15. sep. 2020
kilde: KultuNaut

Lørdag den 3. oktober byder Trio Satie velkommen til en eftermiddag med vidunderlig og elegant vokalmusik i Holmens Kirke, hvor fokus vil være på den franske komponist Isabelle Aboulker. Medvirkende er Holmens Kantori under ledelse af Jakob Lorentzen, pianisten Kristoffer Hyldig og selvfølgelig Trio Satie. (PR-foto: Trio Satie. Foto: Margrethe Dantzer)

Et år med Isabelle Aboulker
Koncerten er en del af Trio Saties ambitiøse projekt Et år med Isabelle Aboulker, hvor de ved en række koncerter spiller musik af den franske komponist.

Isabelle Aboulker, der er født i 1938, er en af vor tids store sangskrivere, og placerer sig lige i hjertet af den klassiske, franske sangtradition. Hun har især skrevet sange, operaer og kormusik, og er - synes trioen - musikalsk nært beslægtet med Satie. Hendes musik favner bredt og hun er meget optaget af teksternes betydning for musikkens ekspressive udformning. (Isabelle Aboulker - tegning af John Minnion)

Udover musik af Isabelle Aboulker, vil koncerten byde på musik af Lilli Boulanger, Maurice Ravel og Francis Poulenc.

Holmens Kantori
Holmens Kantori, der ledes af Holmens organist og kantor Jakob Lorentzen, regnes for et af Danmarks bedste kor. Kantoriet tæller 15 professionelle sangere, de fleste uddannet ved musikkonservatoriet eller operaakademiet i København, og virker til daglig i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke. Koret giver hvert år mange koncerter rundt omkring i Danmark, har optrådt utallige gange for den danske regering og det danske kongehus, samt gæstet blandt andet Oslo, Berlin og Cuenca. I 2010 medvirkede Kantoriet ved genbegravelsen af Tycho Brahe i den store Tyn-katedral i Prag. (PR-foto: Holmens Kantori)

Trio Satie
Trio Satie består af en lidt usædvanlig trio-sammensætning: Isabel Piganiol, sopran, Lars Malther, kontrabas, og Ulla Habermann, klaver. De tre medlemmer har - mildest talt - forelsket sig i fransk musik, hvor især Erik Satie er eksponent for brydningstiden før og efter 1. verdenskrig og denne tids nye musik. Og denne forelskelse gør trioen alt for at give videre til publikum. Trio Satie blev i december 2019 tildelt Hvassfondens årlige legat. Baggrunden var bestyrelsens ønske om, at give udtryk for glæde over modtagernes høje kunstneriske niveau.

Koncerten kan opleves lørdag den 3. oktober klokken 15 i:
Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København
Billetsalg via Billetto.dk

På grund af Corona-restriktioner har Isabelle Aboulker desværre ikke mulighed for at deltage i koncerten som oprindeligt planlagt.

Se (og hør) mere på Trio Saties hjemmeside: www.triosatie.dk


(Trio Satie 2020. Foto: Søren Claesson Kaas)