Flere nyheder

 
Udstilling
Portræt af en samling

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Portræt af en samling
Ons. 8. maj 2002

Én af Danmarks store kunstsamlere, Erik Veistrup, deler for en kort tid sin privatsamling med kunstinteresserede. Det gør han to steder på Frederiksberg: i Byggeriets Hus er det dansk kunst efter 1980, der bliver præsenteret, og i Møstings Hus er det dansk kunst fra før 1980, der bydes på.

Byggeriets Hus

Her er det muligt at se en lille samling af moderne dansk kunst fra perioden efter 1980. Der kan ses værker af kendte og mindre kendte kunstnere, af de mere kendte kan nævnes Kehnet Nielsen, Bjørn Nørgaard og Lars Ravn.

Det er en mindre udstilling, der desværre er præget af en ophængning af flere af værkerne, der ikke yder dem retfærdighed. Men er man interesseret i de sidste to årtiers mere vilde danske kunst, så er der en mulighed for at se flere gode eksempler herfra i Byggeriets Hus.

Møstings Hus

Arne Haugen Sørensen, Kurt Trampedach og Jørgen Haugen Sørensen er bare nogle af de fremragende kunstnere der er repræsenteret i Møstings Hus. Især er den danske kunst fra 70'erne passer særdeles godt ind. Et enkelt maleri med et motiv af General Franco, malet af Leif Lage, er hele besøget værd.

Så skal man vælge mellem de to udstillingssteder, så vil jeg foreslå Møstings Hus, men har man tid til mere, da kan et besøg i Byggeriets Hus også være umagen værd.

Maleri og skulptur m.m. på Frederiksberg i Møstings Hus og Byggeriets Hus indtil 12. maj