Flere nyheder

 
Teater
The Buddy Holly Story

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Buddy Holly Story
Fre. 4. okt. 2002

- Aalborg kongres og kulturcenter d. 29.9

The buddy Holly story er en musical fuld af entusiastisk spilleglæde, både hvad angår skuespil og musik. Det er herligt at opleve Buddy Holly's musik opført live, og det gøres med stor evne og lyst af en flok dygtige skuespillere/musikere.

Vi møder i 1. akt Buddy Holly som en ung mand på 19 år, der endnu ikke har slået igennem med sin musik. På trods af den modstand han møder fra flere producere, der hellere vil have ham til at spille country and western, bliver han ved med at tro på sin egen musik, som han stædigt holder fast ved. Da han efter flere nederlag får en chance hos et mindre pladeselskab, tager hans karriere pludselig fart.

Buddy Holly fremstilles som en lidt naiv ung mand, der dog er meget stædig når det kommer til hans musik. Man fatter straks sympati for hans karakter, der spilles meget overbevisende.

2. akt begynder hvor "Buddy Holly and the Crickets" har opnået succes, og Buddy for første gang møder Maria Elena, som han ved første øjekast beslutter, at han skal giftes med. Det sker kort efter, og der går ikke lang tid før Buddy Holly beslutter at det er på tide, også at tage karrieren videre. Han beslutter sig derfor for at flytte til New York.

Denne beslutning fører til hans brud med "The crickets", som ikke ønsker at følge ham til New York. Det er et brud der sårer Buddy Holly, idet han dermed må tage afsked med sine to barndomsvenner. Hans karriere når et højdepunkt, da han skal på tour med flere andre af tidens unge stjerner. Ironisk nok er det på den tour, at han i en alder af kun 22 år mister livet i et flystyrt sammen med bl.a. Richie Valens.

Buddy Holly's musik bestod både af let, bekymringsløs rock n' roll, og følsomme, stemningsfulde ballader, hvilket nok også er en god beskrivelse af Buddy Holly som person.

Kulisserne i stykket er dekorerede med reklametegninger fra 50'erne, hvilket har en fin stemningsskabende virkning, udover naturligvis at fortælle publikum hvilken tid vi befinder os i.
Stykket lader det være op til radioværter at lede publikum gennem historien, og det fungerer også ganske godt. Det virker tidstro og autentisk, og er en fin måde at binde historien sammen på.

For publikum er der en vekselvirkning mellem det at være passiv beskuer til stykket, og at tage mere aktiv del i stykket som publikum til Buddy Holly's koncerter, hvor både koncert-konferencier og Buddy Holly selv er med til at inddrage publikum.

Showet er en stor musikalsk oplevelse, som dog aldrig når nogen høj grad af intensitet, men det var vel heller aldrig tanken. Det skal underholde og fornøje sit publikum, og det må man sige at det gør til fulde.

Man forlader salen i godt humør!