Flere nyheder

 
Teater
miki alone

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
miki alone
Man. 7. okt. 2002
kilde: kultunaut

- 7 sange for en gal kvinde

Uropførelse 26. okt - 14. nov

Den 26. oktober har Den Anden Opera premiere på et nyt stykke musikdramatik med et stærkt fokus på tidens moderne kvinde; hende, der både skal have styr på karrieren, føde & passe børn - og selvfølgelig se hamrende godt ud..

Miki Alone er et skarpt øjebliksbillede af det virtuose, moderne kvindeliv i et stykke moderne musik-dramatik om kvinden Miki og hendes liv. Et liv der leves, opleves og overleves i en voldsom kamp for den uopnåelige balance mellem egne længsler og andres krav. Eller med andre ord bare et almindeligt moderne menneske, som prøver at finde ud af sig selv!

Miki Alone er et kammermusikalsk værk med de 7 scener udarbejdet som kammermusikalske satser. Det er opstået i et tæt samarbejde mellem komponist, forfatter, dramaturg/instruktør, scenograf og FIGURAS fem medvirkende. For at gøre op med den gængse tradition med, at tekstforfatteren afleverer sin tekst til komponisten, der igen afleverer sit færdige værk til instruktøren og dirigenten, har dette forløb haft en anden proces: Det usædvanlige parløb mellem de implicerede har fundet sted gennem flere workshops i opstartsperioden, hvor alle involverede har haft mulighed for at påvirke processen: Teksten har ændret sig undervejs, komponisten er kommet med skitser, som musikerne har været med til at udvikle gennem improvisation - og de holder sig ikke til orkestergraven..

Filippa Berglund, elev på Kunstakademiets Arkitektskole, har designet scenografien. Dette samarbejde mellem Den Anden Opera og Kunstakademiets Arkitektskole opstod efter et ønske om at forene scenografien på scenen med publikumspladserne så det bliver en designet helhed og ikke den sædvanlige opdeling mellem publikum og scene. Bygningskunst er en langsom proces, og de studerende oplever normalt ikke at deres huse bliver bygget. Derfor har professor Tage Lyneborg, undervisningsassistent Jens Bertelsen og deres studerende med entusiasme indgået i samarbejdet for at få erfaring med helhedsprocessen fra skitse over model til realisation og har dermed fået mulighed for at stifte bekendtskab med et af kunstens mest ekstreme og dynamiske udtryk. Foruden Filippa Berglund har to andre studerende, Pia Bache og Jesper Roth, indgået som scenografmedhjælper og som grafisk designer af plakat.

Musik: Peter Bruun.
Tekst: Ursula Andkjær Olsen.
Iscenesættelse: Ditte Maria Bjerg.
Scenografi: Filippa Berglund.
Medvirkende: Helene Gjerris (sang), Anna Klett (klarinet m.m.), Erik Jakobsson (bratsch m.m.), Jesper Egelund Pedersen (kontrabas m.m.) og Frans Hansen (slagtøj m.m.).

Billetter: 3332 5556 (man-fre 11-15) / BilletNet 7015 6565 / www.denandenopera.dk Kronprinsensgade 7 - København K