Flere nyheder

 
Teater
Mine 2 søstre

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mine 2 søstre
Man. 10. mar. 2003

Det er blevet sagt at den bedste komedie tager udgangspunkt i tragedien og det beviser Nikoline Werdelin til fulde i sin prisbelønnede forestilling "Mine 2 søstre". "Mine 2 søstre" havde præmiere på Svalegangen i Århus den 7. marts og spiller frem til den 16. april.

Når man kender Werdelins tegnede striber, som f.eks. Café og Homo Metropolis, kender man også hendes unikke evne til at fange og karikere personligheder, som alle kan genkende og relatere sig til. Denne evne til at fange menneskers personlighed er der gjort dygtigt brug af i "Mine 2 søstre", stykket bæres således mere frem af skuespillernes dygtighed end at stykkets egentlige handling. I de tre kvinder genkender man hurtigt sin mor, svigermor og endog sig selv og man må overgive sig og le over den måde, vi vælger at leve vores liv på.

Stykkets handling udspiller sig i et familiesommerhus i Tisvildeleje, hvor 3 meget forskellige søstre mødes og taler om deres liv. Storesøsteren Leise (Gitte Siem) er en succesfuld bestsellerforfatter og storforbruger af mænd. Hun er på vej mod de 60 år og en depression i sin desperate kamp for at holde sig evig ung. Boel (Heidi Holm Katzenelson) er den mellemste søster og den, der konstant forsøger at gøre alting godt for de mennesker hun elsker. Hun har så travlt med at hjælpe alle andre, at hun glemmer sine egne behov og hendes liv falder lige så stille sammen om hende. Lillesøsteren Neel (Kett Lützhøft) er den lille vindtørre bibliotekar, som de to andre søstre kun har medlidenhed til overs for. Neel lever med næsen i en bog og forskanser sig i sit lille hus uden moderne bekvemmeligheder.

Handlingen katalyseres af naboen Olav (Kasper Leisner), som møder søstrene en efter en og sætter tingene i skred. Boels mand Villum (Uffe Kristensen) får Alzheimers og dette forårsager store ændringer i både Boels og Villums tilværelse. Kernen i stykket er dog søstrenes forskelligheder og de mange sjove replikker, der kommer ud af det eks. Leise: "Vi er sat i verden for at lave børn, men hvad fanden skal vi lave bagefter?". Det er ikke muligt bare at fortælle om handlingen i "Mine 2 søstre", stykket skal simpelthen ses og opleves. God fornøjelse!