Flere nyheder

 
Diverse
Skandinavisk dyrepark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skandinavisk dyrepark
Ons. 18. jun. 2003

Skandinavisk dyrepark på Djursland er et 30 hektar stort område med masser af naturoplevelser for store og små. Skandinavisk dyrepark er privatejet og de nordiske dyr lever frit i store parker og reservater.

Den store ulvepark i Skandinavisk dyrepark er allerede kendt fra programmet DR Derude Direkte, hvor tre ulveungers opvækst blev fulgt. Det er muligt at gå ind i reservatet på en gangbro, men der er mest at se på når ulvene får godbider klokken 12.00, så kommer de nemlig helt hen til gangbroen og man får lidt at vide om ulvene og deres faste pladser i flokken. I tidligere år blev godbiderne givet fra jorden i selve ulveparken, hvor man kunne se ulvene opfører sig næsten som hunde. Nu har ejerne dog fået så travlt med deres nye attraktion "Bjørneparken", at de ikke kan overkomme det mere, det var ellers spændende at få demonstreret, hvor ufarlige ulve egentlig er for mennesker.

I år er bjørneparken blevet det helt store trækplaster for Skandinavisk dyrepark. Den store park og ikke mindst de fem bjørneunger har fået stor omtale i flere nyhedsmedier og det er helt bestemt også værd at se. Antallet af fodringer er sat op til tre gange om dagen, så så mange som muligt kan få lov at se det sjove syn. Bjørnene er nogle tusindkunstnere, som nyder at blive set på, mens de balancere, bader og spiser godbider med sirup og honning. Skandinavisk dyrepark bryster sig af at deres park er blevet bedømt som verdens bedste, og det er også et flot stykke arbejde der er blevet lavet derude. De små unger er knusende dejlige, men tilstedeværelsen af de to mødre, skal man nok afholde en fra at prøve at røre dem. Nok ser de godmodige og klumpedumpede ud, men som de fortæller i dyreparken, der er ikke noget farligere dyr, end en hunbjørn som forsvarer sin unge. Desuden kan sådan en bjørn løbe 100 meter på 6 sekunder, hvilket gør den lige så hurtig som en travhest og langt hurtigere end verdens hurtigste mand, som klarer samme distance på 9-10 sekunder.

I Skandinavisk dyrepark fås et helt andet indtryk af dyrene end man kan få i en zoologisk have. For fem kroner kan man købe dådyrfoder ved indgangen og på denne måde komme så tæt på dådyrerne at de lader sig klappe. Dette er især populært blandt små børn, men også voksne lister sig hen og klapper dyrene, når de håber ingen ser det! Der er skrappe retningslinjer i parken, som man får udleveret allerede ved indgangen. Det at der er så fri adgang til dyrene gør nemlig, at man skal være ekstra påpasselig med kun at færdes på stierne, da man ellers kan komme til at skræmme unger op, som så kan blive væk fra deres mor og måske gå til. Man skal i det hele taget være god ved dyrene og vise omtanke, men det kan være en god måde, at lærer børnene om hvordan dyr skal behandles.

Dyreparken åbner klokken 10.00 og alt efter tidspunktet på året lukker den klokken 17.00 eller 18.00. Der er nogle forskellige aktiviteter i parken, som annonceres ved indgangen så man kan planlægge sin dag efter dem. Entrépriserne er 95 kr for voksne og 55 kr for børn (3-11 år), og det er muligt at købe sæsonkort. Et sådant koster 190 kr for voksne og 110 kr for børn og så kan man besøge parken så tit man lyster hele sæsonen. Rundt om i parken er der mulighed for at nyde sin madpakke ved de mange opstillede borde, men man kan også leje en grill og lave grillmad eller simpelthen købe sig fra det i café Bjælkehuset. Der er rigeligt at se på, til at få en hel dag til at gå i Skandinavisk dyrepark. Det eneste minus er, at det er svært at køre rundt med kørestole derinde. Områderne bliver holdt i naturligt look, så der er kun stier med græs og sand på, ingen asfalt eller fliser.

Skandinavisk dyrepark har adressen Nødagervej 67B, Nødager, 8560 Kolind og det er ganske godt skiltet. Der går offentlig transport derud med bus 120 mellem Århus og Grenaa, bussen holder ved indgangen til dyreparken.

Flere oplysninger om Skandinavisk dyrepark kan fås på hjemmesideadresserne:

www.skandinaviskdyrepark.dk og www.ulve.dk