Flere nyheder

 
Musik
Alle tiders Slotskoncert

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alle tiders Slotskoncert
Man. 25. aug. 2003

I år løber DR slotskoncerter af stabelen for 10. år i træk og for første gang kunne slotskoncerten nydes i Århus i mindeparken ved Marselisborg Slot den 23. august. Dette års slotskoncert bestod af alle de største musikalske hits gennem koncerternes 10 år lange historie. Programmet var bygget op så der var noget for en hver smag og publikum var desuden blevet opfordrede til at møde tidligt op og nyde en picnickurv i parken inden koncerten gik i gang klokken 15:00.

Der var således lagt op til et meget hyggeligt arrangement og der herskede også en utrolig god stemning blandt de medbragte picnicborde og tæpper, som stod spredt ud over hele plænen foran scenen. Der blæste en frisk vind under hele koncerten, hvilket forvoldte en del vanskeligheder for lydteknikerne. Især publikum længst væk fra scenen, fik en meget uens lyd og kunne til tider ikke høre sangerne, hvilket var en skam, for det var et virkeligt godt program, som var blevet sat sammen i dette års slotskoncert. Flere publikummer sad med krydsede ben, fordi de ikke turde løbe på toilettet og måske gå glip af et af de flotte numre, så der var pres på toiletterne i pausen.

Der måtte ikke medtages drikkevarer til koncerten, ikke engang kaffe. Dette var et irritationsmoment for flere publikummer, da festarrangørerne løb tør for kaffe før alle de kaffehungrene mennesker havde fået. Flere mente at man skulle have lov til selv at tage kaffe med, så det kun var øl, vand og rødvin, der skulle købes på stedet, så det kunne måske være noget, der skulle overvejes til næste års arrangementer.

I første afdeling underholdte Tommy Körberg, Karin Glenmark & Stig Rossen med numre fra Chess. Til manges overraskelse (og skuffelse) var det Tommy Körberg som sang "Anthem". Dem der så Chess, da stykket turnerede sidste år, vil vide at Stig Rossen klarer den sang noget bedre. Derudover optrådte Finn Nørbygård med en vejrmedley og demonstrerede desuden, en flot arie over menukortet fra pizzabaren på Oddervej! Herefter havde slotskoncerten i sidste øjeblik fået fat i Gudrun Jacobsen fra "Stjerne for en aften", som optrådte med to sange. Det umiddelbare indtryk var, at hun ikke helt levede op til det format, hun vidste på tv, hvor hendes stemme havde en fantastisk bredde og kraft og kunne gå lige fra de dybe toner til de høje. Det havde hun noget besvær med i "Promise Me", men hun klarede det noget bedre med sin egen "You´re Mine". Hun virkede noget genert over for publikum og snakkede ikke så meget, men det kommer hun nok efter med øvelsen. Efter Gudrun optrådte Sebastian, Steen Lünell, Trine Gadebjerg og Mastodonterne med numre fra musicalen Cyrano.

I anden afdeling af koncerten var alle godbidderne gemt. Først optrådte en veloplagt Sanne Salomonsen, som bare brændte igennem, både med sine sange og hendes gode publikumskontakt. Hun har selvfølgelig også haft mange år til at øve sig, så bare klø på Gudrun. Efter Sanne optrådte Stig Rossen, Karin Glenmark, Trine Gadebjerg og Tommy Körberg med forskellige numre fra "Jekyll & Hyde" og "West Side Story". Her demonstrerede Stig Rossen sit store musikalske format i en nyfortolkning af "I feel Pretty" i machoudgave til stor fornøjelse for publikum. Den efterfølgende Beatles medley, hvor sangene var blevet trykt, så publikum kunne synge med, blev en stor succes og da Karin Glenmark, Sanne Salomonsen, Tommy Körberg og Stig Rossen sluttede koncerten af med en række Abbanumre, var der stort set ingen som kunne sidde stille længere, flere tog sig endda en lille svingom med sidemanden eller -damen.

foto: DR presse