Flere nyheder

 
Musik
Roadrage 2003

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Roadrage 2003
Man. 13. okt. 2003

Roadrunner Records ROADRAGE 2003 tour med Ill Niño, Spineshank og Chimaira. (Store VEGA i København, fredag d. 10 oktober 2003)

Metal-fans tager nogle gange sig selv i at sidde og skifte mellem CD'ere, der alle er 10-15 år gamle. Derfor er Roadrunner Records initiativ med at sende tre af deres mindre kendte bands på tourne sammen spændende. Lidt en discount-model, men udemærket tænkning i disse pressede mp3-tider. Ingen af bandsne havde kunnet sælge 2000 billetter alene, men i fællesskab leverede de et kanon show til relativt få penge, og vi kan konstatere at der stadig er liv i metal-scenen!

Desværre startede Chimaira - det band jeg havde størst forventninger til - og spillede kun sølle 30 minutter. Det er næsten for kort tid til at bedømme dem ud fra, men man må i sandhed sige, at den halve time blev fyldt ud. Et absolut kanon show. Fantastisk trommeslager og spændende med en musiker, der akkrediteres "lead electronics" og som også ydede en god gang backing-growling. Muligvis det teknisk bedste band den aften og også det tungeste tråd. Helt sikkert er det også, at de ikke havde en forudgående aftale med sikkerhedsfolkene om at dele hallen op i to, og bede publikum om at storme ind i hinanden "ligesom i Bravehart", men sjovt var det og bagefter var folk i hvert fald varmet op!

Efter Chimairas imponerende åbning må man så erkende, at armene kom ned igen til Spineshank. Ikke at de decideret skuffede deres inkarnerede fans, som der vist var et par stykker af. Men når man står og er bitter på Chimairas vegne er det lidt svært at sætte sig ind i et ukendt band, hvis guitarist enten er mindre talentfuld eller også bare var fast besluttet på udelukkende at lave højfrekvent larm den aften. Enkelte overvejede på dette tidspunkt at gå hjem, for kommer man fra et death metal udgangspunkt, har man ikke de helt store forventninger til Ill Niño.

Men det kan man så godt tillade sig at have næste gang Ill Niño kommer forbi! For man må i den grad sige, at de greb chancen som hovednavn. Der blev sat så meget gang i hallen at man til tider følte sig hensat til historisk fede koncerter som Sepultura på Roskilde Festival 1994. Ill Niño har, lige som Sepultura gjorde dengang, fornyet genren og komponeret en hel CD fuld af både syng med venligt og danseindbydende metal. Mild death metal med salsa-inspirerede akustiske guitarbreaks og nær-latinske trommerytmer kan man vist godt kalde nyskabende?! Det er derfor, de ikke henter deres fans blandt de mest konservative metal fans - men det er hermed slået fast en gang for alle, at deres koncept holder 100% live! Gulvet i Store VEGA gyngede gennem størstedelen af koncerten. Enkelte passager overlod forsangeren til publikum at synge, hvilket imponerende nok kunne lade sig gøre - de har fans! Joe, det syge barn skal nok blive til noget, når det bliver stort!

Skal der gives karakterer? Det er jo altid svært, men Chimaira får sgu et 10-tal, Spineshank ligger og roder rundt under otte, og Ill Niño fristes jeg til at give 11. Overordnet får arrangementet et 10-tal; selve ROADRAGE konceptet ligger til 11, men stedet VEGA og DKBMotors vagter trækker ærligt talt mindst en karakter ned - siden hvornår er det at være i bar overkrop blevet en "sikkerhedsrisiko"?!