Flere nyheder

 
Teater
Peter Pan på Aarhus teater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Peter Pan på Aarhus teater
Man. 1. dec. 2003

Fredag den 28. november var der præmiere på en overdådig opsætning af Peter Pan på Aarhus teater. Kulisserne er utroligt flotte, skuespillernes kostumer er meget detaljerede og på trods af at forestillingen varer 2 timer og 30 minutter incl. pause er børnene revet med under hele forestillingen.

En så gennemført forestilling er sjældent set, det kan stærkt anbefales at tage børnene med. Lån et barn om nødvendigt, hvis du har brug for en undskyldning for at se stykket, for det er bestemt ikke kun for børn. Enkelte scener kan dog virke meget voldsomme på små børn, ligesom lydniveauset i salen til tider er meget højt.

Rollen som Peter Pan spilles af henholdsvis Karoline Munksnæs og Anna Ur Konoy. Alle børneroller er dobbeltbesatte. Det kan virke underligt at lade drengen som ikke ville være voksen, spille af en pige, men det medvirker til at gøre historien alment gyldigt for både piger og drenge. Flere af de glemte drenge spilles også af piger, men det er ikke noget man tænker over under forestillingen. Nogle af børnene taler med en meget kraftig jysk accent. Dette kan godt virke lidt forstyrrende for de voksne, men børnene lægger nok ikke mærke til det.

Alle de medvirkende har nogle gode stemmer og forestillingen svømmer nærmest over med gode og velklingende sange. Det absolut mest underholdende element i forestillingen er dog hunden Nana, spillet overbevisende af Peter Rothgardt. Den hund tager kegler og selv de mest modne må trække på smilebåndet, når Nana folder sig ud.

Ud over at stykket er helt fantastisk at se på, så formår skuespillerne også at inddrage børnene, så de får en helt anden oplevelse ud af det, end hvis de bare skulle sidde passivt og se på. Hvis ikke forestillingen i sig selv er fantastisk nok, så skal man bare sidde og lytte til kommentarerne fra de børn der er inde for at se forestillingen, så skal man nok komme til at more sig, for de går op i det med liv og sjæl, både når Peter Pan skal advares mod Kaptajn Klo, og når de skal hjælpe med at redde Klokkeblomsts liv.

Efter denne forestilling kommer børnene aldrig til at se Disneys juleshow med samme øjne.

Peter Pan spiller på Århus teater frem til den 10. januar 2004.