Flere nyheder

 
Teater
Enigma Variationer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Enigma Variationer
Tor. 4. dec. 2003

Den 2. december var der Århuspremiere på Enigma Variationer på Svalegangen. Stykket er en dramatisk dialog mellem to mænd, forfatteren og nobelprismodtageren Abel Zorko og journalisten Erik Laursen. Handlingen drives frem af overraskende vendinger i samtalen mellem de to mænd, og hver gang man tror, at man kender sandheden, tager samtalen en ny vending og man kan begynde forfra.

Stykket indeholder alt fra sarkastiske og filosofiske betragtninger, til humor og sørgmodighed. Det varer 90 minutter og man er opslugt fra først til sidst.

De to hovedpersoner spilles dygtigt af Jens Jørn Spottag som Abel Zorko og Anders W. Berthelsen som Erik Laursen. Scenografien er enkel, og der er ikke mange hjælpemidler involveret, så historien står og falder med skuespillernes evner, og det lever de to til fulde op til. Under hele stykket sidder man spændt og venter på, hvad der nu sker. Hvornår kommer den næste overraskende drejning i historien og hvor fører det hele hen? Hvad er løgn og hvad er sandhed og får man hele sandheden til sidst?

Plottet skal ikke afsløres her, for det er et stykke, der skal opleves og ses i hele sin længde, for at få det fulde udbytte af det. Stykket har allerede fået en uges ekstra spilletid p.g.a. den store interesse publikum har vist det og spiller nu frem til den 20. december.