Flere nyheder

 
Litteratur
Revolver

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Revolver
Man. 12. jan. 2004

Revolver nr. 2 er på gaden. Et intellektuelt livsstils-magasin, der kan og vil lidt mere, end de fleste. Et der maner til omtanke i stedet for at give frisuretips. Og et, hvor reklamerne er så trendy, at de kan være svære at skelne fra selve artiklerne.


"Dele"

Temaet, der binder den nyeste udgave af det endnu temmeligt nye og ukendte blad, Revolver, sammen, er "dele" i alle ordets betydninger: være fælles om noget, adskille noget, sektioner etc. Det er blevet til artikler om så forskellige emner som Balkan-krigen, arbejdsnarkomani, fotoserier om ældre og ensomhed, hjemløshed på Vesterbro og hip hoppens indflydelse på dansk sprogbrug. Artiklerne er meget varierende, tematisk såvel som stilistisk, fra Strunge-inspireret fortælle-journalistik til mere kritiske indslag.

Artiklen "At dele de døde" giver et ubehageligt indblik i, hvordan lig i en krig - her i det tidligere Jugoslavien - bliver til en ren handelsvare. Rasmus Øhlenschlaeger Madsen ønsker at stille sig selv i kontrast til den pacificerende krigsdækning, der prøver at få os til at glemme krigens rædsler: "krig [er] kun ublodig i det omfang, at man køber CNN's stærkt redigerede billeder af en krig", - og det lykkes så sandelig også. Den ligstank, artiklen beskriver, er også som læser svær at slippe af med bagefter.

Fotoserier
En stor del af artiklerne er billedserier, der enten fortæller en historie eller viser en stribe fotos/malerier fra samme kunstner, som f.eks. John Klysners billeder med de fantastiske gnomer. Der er også en serie af kunstnerduoen Pestilenz med en kort og interessant indføring i hvordan de arbejder. Bemærkelsesværdig er "Ottos Øjeblikke", en stille men indtrængende serie fotos af Casper Sejersen, udvalgt og kommenteret af sønnen Otto.

Der er også bud fra arkitekterne om hvordan et moderne København burde se ud (se billedet nedenfor). Derudover er der de mere syrede fotoserier, som "Dejeuner entre amies", som jeg vil overlade det til andre at finde en mening i - og de temmeligt obskure, såsom "Homies", der nærmest ender i dukke-pornografi. Revolver er mættet af stiliserede, provokerende og mystiske billeder af den slags, der gør en fotoudstilling stolt, og hvis man er til den side, er det 190 sider tunge blad værd at købe allerede af den grund.

Det er ikke nemt at sætte nogen definitiv etiket på Revolver, fordi bladet er så alsidigt. Alt i alt er det et tiltalende og stimulerende blad, der heldigvis undgår alt blive alt for smart. Efter at første nr. blev mødt med interesse i udlandet, er to af artiklerne blevet oversat til engelsk og japansk for at glæde udenlandske læsere. Indtil videre er Revolver udkommet det med lange mellemrum, men forhåbentligt kommer vi til at se mere til det i fremtiden.

Man kan købe Revolver i større bladkiosker over hele landet, dvs DSB-kiosker og andre centralt beliggende kiosker samt udvalgte boghandlere og tøjbutikker i København- få oplyst nærmeste forhandler ved at skrive til redaktion@revolver-online.com. Se også Revolvers hjemmeside, hvor man har mulighed for at "bladre" i Revolver 2.

Ønsker du at kommentere indlægget? Så send en mail til anmelder@kultunaut.dk.