Flere nyheder

 
Film
Louise og Papaya & Lille Far

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Louise og Papaya & Lille Far
Man. 26. jan. 2004
kilde: KultuNaut

To nye børnefilm er premiereklare: Dokumentaren "Louise og Papaya" og kortfilmen "Lille Far", der på hver deres måde dykker ned i to pigers hverdag. - To verdener, der begge er præget af travlhed, og hvor pigerne på forunderlig vis har fundet deres helt egen måde at flyde ovenpå alligevel. Begge film har premiere i Cinemateket fredag den 30.01.2004.

Louise og Papaya (18 min.)
Louise og Papaya - Min usynlige veninde er en kort dokumentarfilm af Jannik Splidsboel om en pige og hendes fantasiveninde. Den er beregnet for børn på fem år og opefter - og deres forældre! Filmen vises i Cinemateket i København alle søndage i marts kl. 12.30.

"Papaya, hende ser jeg jo ikke rigtigt, så hende forestiller jeg mig bare. Og så kan jeg se hende - det er sådan lidt svært at forklare. For hun har sådan noget med, at vi kan tale tankegang med hinanden." - siger Louise om sin bedste veninde, Papaya.

Filmen følger otte-årige Louise og går på opdagelse i hendes fantastiske verden, der er fuld af hemmelige kroge, hvor Louise og hendes usynlige veninde, Papaya, mødes. Papaya er helt virkelig for Louise, og hun kalder hende frem, når hun har brug for snakke eller ikke har nogen at lege med. Om natten er det Papaya, der tager over og som en skytsengel passer hun på Louise, så hun kan sove trygt i sit mørke værelse. De tager også på eventyr sammen til planeten, Miraiko, hvor der kun en enkelt bille.

"Måske vi alle kunne have brug for en usynlig ven eller veninde ind imellem, når vi føler os lidt fortabte i hverdagen og har brug for lidt trøst i denne enorme verden, hvor alt går lynhurtigt", udtaler Jannik Splidsboel om sin film.

Lille Far (14 min.)
Lille Far er en børnekortfilm af Michael W. Horsten, der bl.a. er kendt for den prisbelønnede film Tilbage til byen. Gordon Kennedy spiller fortravlet far og forretningsmand, der ikke engang opdager, da hans 7-årige datter, Marie, stikker af.

De skal ellers holde weekend sammen, men der er kun tid til de ting, far vil, og ikke til at lege. Marie bliver vred, det er ikke nemt at give sin vrede luft, når man ikke ses hver dag og gerne skulle have det lidt rart sammen. Derfor løber hun op i Rundetårn - for far bliver naturligvis bange, når han opdager, at hun er væk. Trods højdeskræk når Marie helt op på toppen, sikker på at far er lige i hælene på hende. Men far opdager ingenting. Han bare snakker og snakker. Så vokser Maries vrede sig endnu større og pludselig må den bare ud..

Filmen, der er beregnet for de 4 til 9-årige, er netop udvalgt til konkurrencen ved Berlin-festivalen (KinderFilmFest) i år. Her vandt Michael W. Horsten særprisen i 2000 med filmen Tilbage til byen, og i 1998 vandt Hænderne Op fra Magic Hour Films Krystalbjørnen i samme konkurrencekategori.

Premiere i Cinemateket
Louise og Papaya kan ses sammen med Lille Far til en fælles premierevisning fredag d. 30. januar kl. 17.00 i Cinemateket, Gothersgade 55, København. Hele programmet varer en lille time. Der er fri entré, men billetter kan reserveres i Cinematekets billetsalg, tlf. 33 743412, tirsd.-sønd. Kl.12-22.

Louise og Papaya vises i Børnebiffen, Cinemateket i København alle søndage i marts kl. 12.30, som den sidste film i et program bestående af flere film.

Spilletider for Lille Far

Læs også anmeldelsen.