Flere nyheder

 
Litteratur
Poulsens Pirater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Poulsens Pirater
Fre. 20. feb. 2004

Kim Fupz Aakeson har for længst slået sin status fast, også som børnebogsforfatter. Den 6. januar udkom "Poulsens Pirater" i Gyldendals Læs-for-sjov-serie for børn fra 4 år om lille Knud, der går og drømmer om pirater hele dagen - indtil de pludselig er der!

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Poulsens Pirater er en meget sød og spændende bog, der er velegnet til højtlæsning og barnets egne første læseforsøg. Der står ikke for meget på siderne, der til gengæld er fyldt med Claus Riis' livlige tegninger i Rune T. Kidde-stil. De er altså ikke specielt nysselige, men de henvender sig jo også til børn og ikke deres forældre, og der er jeg vis på, de vil gøre lykke.

Poulsens Pirater handler om en almindelig, småkedelig familie i Høng: far, mor og lille Knud. Far og mor har en masse kedelige planer for Knud, når han bliver stor, men Knud ved godt selv, hvad han skal være: Pirat - med papegøje og træben og det hele. Det ryster forældrene blot på hovedet af; men en dag sker der noget mærkeligt:

Da Knud åbner sit skab, sidder der en pirat derinde - selvom forældrene ikke tror ham, kigger far dog alligevel efter, og ganske rigtigt: Der er en pirat i skabet. Far er desværre lidt af en tøsedreng, så han tør ikke bede piraten om at skrubbe af - og inden de ser sig om er hele huset invaderet af pirater, og den lille familie må selv flytte ind i Knuds skab.

Sådan fortsætter historien, og det er virkeligt morsomt, hvordan Kim Fupz Aakeson blander typiske forældre-kommentarer ind i situationer, hvor de virker komplet malplacerede:

"Han havde sådan en slags sabel," sagde Far. "Og jeg vil meget nødigt fornærme en pirat med sabel. Du skal se, han er nok væk i morgen." "Det er sgu spændende," sagde Knud. "Ikke bande", sagde Mor og Far.

Historien er meget medrivende, og man spekulerer på, hvordan det mon skal ende - og så kommer slutningen som et stort antiklimaks. Den ender slet ikke! Jeg prøvede at bladre efter en ekstra side, men nej. Historien munder ud i et ingenting, der måske er beregnet som startskud for børnenes egen fantasi, og det kan man sikkert få megen hygge ud af - men hvis barnet forventer en ordentlig slutning, bliver han eller hun nok skuffet.

Kim Fupz Aakeson: Poulsens Pirater
Forlaget Gyldendal, ABC
Antal sider: 45
Udgivelsesdato: 06.02.2004
ISBN: 87-7916-016-6