Flere nyheder

 
Litteratur
Vejen til Kongedybet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vejen til Kongedybet
Man. 1. mar. 2004

"Vejen til kongedybet" af Kirsten Sonne Harild er en selvstændig fortsættelse til hendes debutbog "Den hemmelige by". Bogen er god både som ren spændingsroman, men også i forhold til de følelser, der begynder at opstå mellem piger og drenge i begyndelsen af teenageårene. Bogen kan således læses med lige stor fornøjelse for både piger og drenge.


Bogens hovedpersoner er Emmy og Frederik. De mødte hinanden på Bornholm for et år siden, hvilket beskrives i bogen Den hemmelige By fra 2003. Vejen til Kongedybet begynder med at Emmy har fødselsdag og skal mødes med sin mor i biografen. Mens Emmy står og venter, ser hun Frederik sammen med en flok venner, og pludselig kommer der en masse piger hen til dem. Emmy slutter, at Frederik må have fået en kæreste, og skynder sig herefter ud af biografen.

Det er meningen at både Emmy og hendes mor, samt Frederik og hans far skal til Bornholm for at fejre jul og nytår. Emmy ved ikke hvordan hun skal gebærde sig og det er snart tydeligt, at de to forældre er interesserede i hinanden. På Bornholm begynder der snart at ske mystiske ting i form af får, der forsvinder og underlige mennesker, der lusker omkring. Emmy finder også en bog, som Emmys tante har skrevet om de underjordiske. Bogen er meget spændende og måske også magisk, for Emmy og Frederik opdager, at flere af de ting der står i bogen, også sker i virkeligheden. Der er f.eks. forsvundet en del får og børnene finder ud af, at der er nogen, der sætter dem ned i helvedesgrotten og lader dem drukne; men hvem er det og hvordan kender de til Emmys tantes bog, som ikke er udgivet endnu?

Bogen er fyldt med mystiske hændelser og forviklinger ikke mindst mellem Emmy og Frederik. Det er en spændende historie, som gør at man ikke kan lægge bogen fra sig før sidste side er vendt og det bliver spændende at se de næste bøger fra Kirsten Sonne Harilds hånd.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Kirsten Sonne Harild: Vejen til Kongedybet
Gyldendals Forlag
Sider:
Udgivelsesdato: 20.02.2004
ISBN: 87-02-02726-7