Flere nyheder

 
Diverse
Bar Rouge

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bar Rouge
Fre. 19. mar. 2004

Sidste sommer blev København inviteret indenfor til åbningen af Hotel Skt. Petri. Den 18. marts åbnede så deres ekslusive hotelbar, Bar Rouge, der efter udenlandsk mønster er tilgængelig for hvem som helst lige fra gaden, der har lyst til nogle cocktails i hyggelige omgivelser.

Når man er gået ind af den store glasdør og kigger op på den store trappe, kan man måske blive lidt skræmt og mest af alt have lyst til at vende om igen; men det ville være synd. For enden af trappen finder man nemlig Københavns nyeste bar, Bar Rouge, der byder på alt, hvad man kan begære af drinks og cocktail, rystet sammen af professionelle og jonglerende bartendere. Stilen er gennemgående lys, med lækre, neutrale møbler overfor den knaldrøde væg, der har givet baren sit navn. Kommer man tidligt kan sikre sig et af de hyggelige sofahjørner, der tillader mere intime samtaler; men vil man gerne se og ses er der en bordrække, der opfordrer til kontakt.

Bar Rouge ser sig selv som et sted, hvor man starter byturen og får et par drinks, før man tager videre. Barens dj's serverer lækker, upåtrængende baggrundsmusik, der aldrig overdøver og alligevel ikke forfalder til muzak-kvalitet. Der er ikke noget decideret dansegulv, men skulle folk få lyst, er de mere end velkomne. Først og fremmest er det dog barens cocktails, der er værd at smage på. Cocktails er selvfølgelig aldrig helt billige, og det taget i betragtning er priserne på Bar Rouge rimelige. Man kan f.eks. få en lyserød Cosmopolitan, kendt fra serien "Sex and the City", til 95 kr. eller en Long Island Iced Tea til 125 kr. Vil man have en mindre tøset drink, så prøv en Godfather til 100 kr.

Skulle man blive sulten, kan man bestille mad fra hotellets brasseri, Brasseri Bleu, hele natten. Sammenlignet med deres cocktails er maden overraskende billig: Fiskerretter fås fra 75 kr, sandwich fra 54 kr. Der er delikate Plat du Jour, der f.eks. består af en "helstegt oksemørbrad med bagte jordskokker" om lørdagen til 168 kr. eller en vanvittig "Braiserede svinekæber i malt-rosmarinsky med persillerod og cremet perlebryg" til 138 kr. om tirsdagen. Herudover er der mulighed for at spise morgenmad fra kl. 7 af, når man vakler hjem fra byen.

Bar Rouge er bestemt et besøg værd. Drinksene er gode, betjeningen høflig og professionel og musikken glimrende. Der er ingen dresscode, men man kan forvente en vis stil hos de fleste af gæsterne. Bar Rouge er især velegnet, hvis man gerne vil slippe for de mindreårige og de alt for højtråbende gæster, og rent faktisk sidde og føre en samtale.