Flere nyheder

 
Litteratur
Rejsen til Belém

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rejsen til Belém
Fre. 16. apr. 2004

Rejsen til Belém af Hans Henning Harmer er en svulstig, meget beskrivende fortælling, som til tider kan virke både langtrukken og forvirrende. De lange beskrivelser af små detaljer hjælper læseren til at forestille sig, hvordan omgivelserne ser ud, men gør også at det kan være svært at følge med i handlingen og persongalleriet.

Efter relativ kort tids læsning bliver læseren klar over at hovedpersonen Natarios har en bror, som ligger alvorligt syg i Belém og som gerne vil forsone sig med sin bror, inden han skal dø. Broderen Tovo har sendt sin nevø Lucas for at overtale Natario til at tage af sted. Efter længere tids læsning fornemmes, at brødrene er raget uklar over en pige, som Natario senere har giftet sig med og altså må have stjålet fra sin bror. Bogen handler om Natarios rejse fra sin lille landsby i den brasilianske regnskov til storbyen Belém, hvilke rejsekammerater han har, hvem han møder undervejs, og hvilke mærkelige ting der sker på denne rejse.

Det virker som om Hans Henning Harmer har en meget omfattende viden om livet i regnskoven og de indfødtes traditioner. Blandt andet traditionen med at søge råd hos forfædrene før en længere rejse. Hans beskrivelser af Natarios landsby og beboernes opførsel overfor fremmede virker også meget autentiske og troværdige.

På rejsen til Belém kommer Natarios rejseselskab ud for mange mærkelige ting som ikke umiddelbart er til at forstå for læseren. De får en mand på slæb som skal indlægges på et nervesanatorium, og der støder en til med en masse bagage. Hvad den sidste foretager sig i junglen melder historien ikke umiddelbart noget om, men han er der i forbindelse med et studie. Undervejs finder de ud af, at nogen har hyret en lejemorder til at tage sig af Natario. Hvem der har gjort det, er der ingen, der ved, men nogen stræber ham øjensynligt efter livet.

Rejsen til Belém handler grundlæggende om menneskeskæbner og de valg, man foretager sig i livet. Alle personerne i bogen har foretaget sig nogle valg, som har gjort dem mere eller mindre lykkelige og har formet de personer, de er blevet til. Hvert valg har bragt både gode og dårlige ting med sig, og selv om man kan fortryde visse valg, lader de sig ikke så nemt ændre.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Hans Henning Harmer: Rejsen til Belém
Forlaget Klim
Sider: 139 sider
Udgivelsesdato: 16.04.2004
ISBN: 87-7955-259-5