Flere nyheder

 
Udstilling
Aalborg Marinemuseum

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Aalborg Marinemuseum
Man. 19. apr. 2004
I 1992 åbnende Aalborg Marinemuseum - et paradis for børn og søfartsinteresserede. Beliggende ved Aalborg lystbådehavn ligger museet smukt ud til vandet og tæt på byen. Det har en omfattende og meget spændende permanent udstilling. Udstillingen omfatter dels lokalhistorie om Aalborg havn og værft, men også udstillinger med modelskibe, søværnet, farvandsvæsen mm. Kort sagt, noget for enhver smag.

Museet er af en overkommelig størrelse. Hvis man ikke helt fortaber sig kan det ses på en 1½ time, hvilket skulle gøre at børn og familie ikke bliver kørt helt ned. Stedet er dog fremragende for børn, især den udendørs udstilling, som indeholder masser af genstande, de kan pille ved, samt en legeplads.

De absolutte hovedattraktioner er de pensionerede skibe fra søværnet, ubåden Springeren og motortorpedobåden Søbjørnen. De er udstillede udenfor og der er fuld adgang til at gå ombord og se sig omkring og pille ved tingene. Dette er en meget sjov og spændende oplevelse. Den meget omfattende modelsamling fortjener også at blive rost. Denne samling er udført af modelbyggeren Knud Rønfeldt, som har et arbejdende værksted på museet. For legebørn med god tid er der også en skibsimulator.

For den søfartsinteresserede er udstillingen meget bred, samtidig med at der er gode muligheder for at gå i dybden. Samlingen er meget logisk og overskueligt opbygget. Teksten ved de udstillede genstande er mange steder delt i to: En kort beskrivelse på to linjer samt en meget detaljeret planche. Dette betyder man som besøgende kan gå let henover de områder, som ikke interesserer en så meget og få en meget uddybende information om de dele af udstillingen, der er mere interessante. Desuden er mange af de udstillede genstande også detaljeret omtalt på både engelsk og tysk, så man skal ikke afholde sig fra at invitere udenlandske gæster med.

Det eneste der savnes er en tydeligere skiltning af skift mellem de enkelte afsnit af udstillingen. Desuden mangler der en indledende tekst ved hvert nyt udstillingsafsnit der overordnet beskriver afsnittet. Denne tekst kan dog fås, hvis man køber et katalog til 5 kr., hvilket derfor stærkt kan anbefales.

Entre og åbningstider