Flere nyheder

 
Musik
Love Shop

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Love Shop
Tor. 29. apr. 2004
Hovedstadens hofband par excellence, "Love Shop", gav lørdag den 24. april en på alle måder fremragende koncert i Store Vega i København. Og sætlisten, der strakte sig til lidt over to timer, var et umiskendeligt bevis på bandets uovertrufne talent for at komponere fængende pop- og rocksange.

Den eksemplarisk melodiøse Hun er stadigvæk en lille pige fra DK (1992) blev startskuddet for et varieret og helt igennem utroligt godt sammenskruet show. Uden at lægge alt for stor vægt på de allermest træfsikre numre, blev der plads til både de enkle og mere lette popting, samt de mere krævende og umiddelbart mindre tilgængelige af slagsen. Da koncertens andet nummer, den smukke og atmosfæriske Sig det aldrig mere fra National (2003) blev serveret, fornemmede man, at Love Shop denne aften ville gribe bredt i deres imponerende katalog af sange. Og tak for det. For der er ingen egentlige punkter i bandets historie, der ikke fortjener at blive præsenteret. Så aftenens ødsle sætliste, der bød på eksempler fra hele bandets 14-årige karriere, var meget velkommen.

Som det er blevet kutyme, når Love Shop spiller på hjemmebane i København, var der også denne aften fuldt hus. Bandet har et særdeles trofast publikum, og det var da også tydeligt, at de satte stor pris på omstændighederne for aftenens koncert. Byens bedste spillested tætpakket med loyale og dedikerede fans på en lørdag aften: det kan vel ikke blive meget bedre.

Jeg har i hvert fald aldrig før oplevet Love Shop så gode som denne aften. Med sangskriverparret Hilmer Hassig (guitar) og Jens Unmack (vokal), samt Henrik Hall (mundharmonika + diverse) i front, frembød bandet et nærvær og en gnist, der må være misundelsesværdig for de fleste andre danske bands. På intet tidspunkt under koncerten mistede bandet grebet om deres forehavende - og deres publikum. Sange som Fuck min højdeskræk, Love goes on forever, En nat bliver det sommer, Copenhagen dreaming og Fan star har aldrig lydt bedre, men især Fremmedlegionær fra albummet Go! og Kræmmersjæl fra Anti, stak mesterligt ud fra helheden. Med disse sange fik Love Shop understreget, at hvad angår lyd og indhold, er de herhjemme i en klasse helt for sig selv.

Skulle man have lyst til at lade sig lokke ud under aftenhimlen og ind i drømmenes København, så spiller Love Shop i Park Café på Østerbro den 13. maj og på Plænen i Tivoli fredag den 14. maj klokken 22.00. Se spilletider.

Læs foromtalen.

Foto: Martin Rosenauer