Flere nyheder

 
Musik
Franzmania

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Franzmania
Tir. 18. maj 2004

Det skotske band, Franz Ferdinand, der albumdebuterede dette år med deres selvbetitlede cd, slog endelig ned over Danmark. På Loppen på Christianshavn havde man nu mulighed for, at opleve dette band, der pryder snart sagt alle forsider af britiske musikmagasiner. Er bandets succes så udslag af rent hype, mangel på bedre alternativer etc.?

Nej, de beviste, at de faktisk besidder det ekstra, som gør, at den ind imellem nok overdrevne eksponering ikke er helt ufortjent!

Det er uden tvivl længe siden, at det lille spillested i den grad har dirret af spændte forventninger og utålmodighed. De heldige, der havde nået at få billet til aftenens koncert, var det udtrykte billede på, at denne begivenhed var en af de helt særlige. Allerede flere måneder før koncerten meldtes alt udsolgt, og skulle der have været nogle retfærdighed til - i hvert fald for publikums skyld - så burde dette show nok have været afviklet i større omgivelser. Men nu var det på Loppen, og os, der var så heldige at være indenfor, havde al grund til, at være særdeles tilfredse.

Og lige fra starten af deres show, der varede en pæn time, var der dømt fuld fart frem og party. Med deres energiske, iørefaldende og ind imellem ret så funky og dansable pop/rock, fik de meget hurtigt fat i det tændte publikum. Numre som Matinée, Michael, og hittet, Take me out, blev fremført med en imponerende musikalitet, et intenst nærvær og en altoverskyggende spilleglæde. Og Franz Ferdinand er virkelig i besiddelse af en usædvanlig charme, som afstedkom en koncert, der forløb i en smittende positiv atmosfære.

Fremtiden må så vise, om de unge skotske drenge har det, der skal til for at blive et act af mere holdbar karakter. For man kan dog ikke se bort fra, at der er flere elementer i deres musik, som nok hviler en del på tidens uomtvistelige trang til retrospekt rock og popmusik. Men trods sammenhænge med andre større nye navne, og klare referencer til især 80'ernes musikscene, så har Franz Ferdinand altså lige en kant mere, og sammen med deres potentiale for at skrive vellydende ørehængere, har de alle muligheder for at drive det til noget. Og umiddelbart ser det ud til, at de virkelig har i sinde, at udnytte den medvind og de muligheder, som de lige nu ganske fortjent tildeles.