Flere nyheder

 
Litteratur
Tim ta'r til Timbukto

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tim ta'r til Timbukto
Fre. 21. maj 2004

"Tim ta'r til Timbuktu" er titlen på Harmen van Straatens dejlige børnebog, der netop udkommer på Borgens Forlag. Bogen, der er skrevet i rim, er formet som et stort skib, siderne er i tykt pap, så børnene selv kan holde og flå i den.

Tim ta'r til Timbuktu handler simpelthen om drengen Tim, der leger, at han sejler til Timbuktu, mens han sidder i badekarret. Undervejs møder han alle mulige dyr og endda en enkelt sørøver, der alle vil til Timbuktu. Hvad og hvor Timbuktu egentlig er, er ikke så vigtigt, som hvad det repræsenterer: Et fantasiland, hvor alle får netop deres ønsker opfyldt.

Det er dejligt igen at se en bog, der er skrevet på sjove, velfungerende rim. Børn elsker jo rim, og der er et refrain, der går igen på hver side, som børnene selv kan råbe med på: "Timbuktu, Timbuktu, juhuu, Tim skal til Timbuktu." Lotte Salling skal have stor ros for sin oversættelse, for rimene er lette og lystige, og takten bliver aldrig væk.

Det er Harmen van Straatens egne tegninger, der illustrerer bogen, og de er både søde og sjove. Der er ingen, der vil blive skræmt over den store isbjørn eller den grumme pirat, tværtimod er især isbjørnen ualmindelig kær, som den står og danser på dækket. Tim ta'r til Timbuktu anbefales varmt til de mindste børn (fra to år), der helt sikkert vil elske både facon og indhold.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Harmen van Straaten: Tim ta'r til Timbuktu
Borgens Forlag
Sider: 26
Udgivelsesdato: 21.05.2004
ISBN: 87-21-02285-2