Flere nyheder

 
Litteratur
Solskin og sommermad

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Solskin og sommermad
Ons. 19. maj 2004
"Solskin og sommermad" er titlen på en pragtfuld kogebog, der netop stråler af sommer og solskin. Udover lækre, lette retter, indbydende desserter og hurtigt tilbehør er den også fyldt med små tips, som f.eks. at bruge radiser med stængel som bordpynt eller at fryse hyldeblomster ned som flotte isterninger. Forfatteren er Gitte Heidi Rasmussen, som mange sikkert kender fra opskrifter i Alt for Damerne.

Bogen Solskin og sommermad er inddelt i syv kapitler, der indledes med midsommer-retter som "iskold rabarbersuppe" og "koldskål med hyldeblomst og melon". Herefter følger Lette lækkerier og super salater, som indeholder sandwich og salater, men også en dejlig gang "Blåmuslinger med rød karry i kokosmælk" og forskellige fiskeretter. Herefter følger grillretter med et udvalg af velegnede grillmarinader - både nemme hverdagsretter og nogle, der bestemt vil imponere gæsterne, såsom "grillede jomfruhummere" eller "hele vagtler på grill".

Der er heldigvis også masser af dejligt tilbehør, som forskellige kartoffelsalater, men også dressinger og pestoer. Pestoen går igen i dessert-afdelingen, hvor søde pestoer fremhæves som glimrende supplement til is eller bagte frugter. Der er naturligvis også masser af opskrifter med jordbær, og de smager faktisk lige så godt, som de ser ud! Endelig kommer der et kapitel om Sensommer og blommekiner, hvor blommer, pærer og bananer bliver udsat for uhørte ting, der virkelig får en helt ny side frem i de måske lidt mere kedelige frugter. Bogen afsluttes med forskellige svalende sommerdrinks som smoothies, hjemmelavet rabarbersaft og ice cafe latte.

Som det fremgår, er bogen fyldt med meget forskellige retter. Der er både de hurtige og nemme til en afslappet sommeraften på terassen, og de imponerende men stadig forholdsvis nemme retter til en varm, udendørs gæsteaften. Der er et billede med til hver opskrift, så man kan se, om det er noget, der frister - og hvordan det gerne skulle ende med at se ud. Anvisningerne er korte og knappe, men man er på intet tidspunkt nødt til at gætte sig til, hvad der mon menes. Mange af opskrifterne vil også være velegnede til at lave sammen med børnene.

Bogen er fuld af flotte billeder, taget af Inge Skovdal, der virkelig får munden til at løbe i vand, og dermed inspirerer den i høj grad til at hygge sig med madlavningen. Der er ingen avancerede ingredienser, som man skal lede efter i diverse specialforretninger - det er gode, almindelige produkter, der bare bliver sammensat på en overraskende og velsmagende måde. De små tips, der gemmer sig rundt omkring på siderne, og som man først opdager efterhånden, er også et dejligt påfund, der lige giver bogen det lille ekstra. Fem kokkehuer!

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Gitte Heidi Rasmussen: Solskin og Sommermad
Gyldendals Forlag
Sider: 160
Udgivelsesdato: 11.05.2004
ISBN: 87-02-02706-2